הוראות הכנה
מרכיבים
1 קילו קמח לבן
קורט מלח
200 גרם סוכר
60 גרם שמרים לחים (טריים)
250 חמאה רכה
480 מ"ל חלב
250 גרם חמאה (לקיפולים)
אופן ההכנה
- מערבבים את כל החומרים יחד במיקסר עם וו לישה כ- 10 דקות, 6 דקות מהירות נמוכה 4 דקות מהירות בינונית (שימו לב שהמלח והסוכר לא יבואו במגע אחד עם השני במהלך הלישה הראשוני)
- לשים את הבצק לכדור ועוטפים בניילון נצמד
- מניחים את הבצק במקפיא לשעה ולאחר מכן מוציאים ומניחים בחוץ עד להפשרה חלקית
- מרדדים את הבצק לריבוע, מניחים את החמאה במרכז ומקפלים את הבצק סביב החמאה
- מרדדים את הבצק כשהחמאה בתוכו כשכל פעם מקפלים את הבצק פנימה כמו דפי ספר
- שומרים את הבצק במקרר ל 30 דקות נוספות
- מכינים את הקוראסון:
- מרדדים לעובי של 4 מ"מ בגודל של 14 ס"מ על 8 ס"מ
- מניחים באמצע אצבעות שוקולד, מגלגלים ומברישים בביצה
- מתפיחים במשך 30-40 דקות ומכניסים לתנור בחום של 170°c בן 15-20 דקות
מגיש:
מקור: השף ישראל אהרוני
שתף את המתכון