הוראות הכנה
מרכיבים
קרואסנים מאתמול-שלשום
לסירופ סוכר:
3 כוסות סוכר
2 כוסות מים
לקרם שקדים:
100 גרם אבקת סוכר
100 גרם שקדים מולבנים טחונים
1 כף קמח או קורנפלור
100 גרם חמאה רכה
1 ביצה
1 כף ברנדי או רום
לקישוט:
חופן שקדים פרוסים
אופן ההכנה
מכינים את הסירופ:
מביאים לרתיחה סוכר ומים, מנמיכים להבה ומבשלים 10 דקות לסירופ סמיך. מצננים לחלוטין.
מכינים קרם שקדים:
מעבדים את כל המרכיבים במעבד מזון לקרם חלק. שומרים במקרר.
מרכיבים ואופים:
מחממים תנור ל-160°c.
חוצים את הקרואסנים ומברישים בנדיבות בסירופ סוכר (או ממש טובלים אותו בסירופ ל-2 שניות וסוחטים בעדינות בידיים).
מורחים 2 כפות של קרם שקדים באמצע וסוגרים את הקרואסון בחזרה (כמו סנדוויץ').
מורחים מעט קרם שקדים מעל ומפזרים שקדים פרוסים (הם יידבקו לקרם).
אופים כ-15-20 דקות עד להזהבה.
מגיש:
מקור: קארין גורן ( התמונות של TickTack1 )
שתף את המתכון