חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קושארי מיצרי אותנטי נוסח מסעדת אבו טארק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הקושארי המאכל המצרי הנפוץ ביותר נמכר מעגלות רחוב ועד למסעדות המפורסמות ביותר brטעים בעיקר בגלל שילוב הרכיבים אורז עם עדשים, חומוס, פסטה, ורוטב עגבניות brניתן להגישו כתוספת או כמנה עיקרת צמחית אין מיצרי שלא אוכל קושארי לפחות פעם בשבוע br
קושארי מיצרי אותנטי נוסח מסעדת אבו טארק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הקושארי המאכל המצרי הנפוץ ביותר נמכר מעגלות רחוב ועד למסעדות המפורסמות ביותר brטעים בעיקר בגלל שילוב הרכיבים אורז עם עדשים, חומוס, פסטה, ורוטב עגבניות brניתן להגישו כתוספת או כמנה עיקרת צמחית אין מיצרי שלא אוכל קושארי לפחות פעם בשבוע br
הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס חומוס מושרה ללילה במים ומבושל עם כפית כמון כ - שעתיים עד ריכוך
(בסיר לחץ כשעה)
1 כוס עדשים חומות
1 כוס אורז
1.5 כוס פסטה גלגלים
10 עגבניות תמר קלופות ומרוסקות בבלנדר או על פומפיה
3 בצלים גדולים פרוסים לרצועות דקות
8 שיני שום חתוכות לפרוסות דקות
1.5 כפיות כמון טחון
1 כף מלח
1 כפית פפריקה חריפה
אופן ההכנה
1. בסיר עם 3 כפות שמן מטגנים את הבצל עד הזהבה עמוקה כמעט חריכה
(מוציאים לנייר סופג ומניחים בצד)
2. לאותו הסיר שופכים את העדשים ומוסיפים 3 כוסות מים רותחים וכף מלח ומבשלים
על אש גבוהה עד רתיחה מורידים להבה לאש בינונית נמוכה לעוד כ 15 דקות .
3. מוסיפים לסיר את כוס האורז והכמון מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה סגור 20 דקות
מכבים את האש ומשאירים עם המכסה סגור 15 דקות
4. במקביל לבישול האורז מרתיחים סיר עם מים חמים וחצי כפית מלח מוסיפים את גלגלי
הפסטה ומבשלים כ 10 דקות מסננים ושוטפים במים קרים ומוסיפים חצי כפית שמן
מערבבים ומניחים בצד.
5. בסיר עם 2 כפות שמן מטגנים את השום עד הזהבה מוסיפים את העגבניות המרוסקות או
הרסק ומטגנים כ 2 דקות תוך בחישה מוסיפים מעט מלח ופלפל שחור גרוס עבה, פפריקה
חריפה וכוס וחצי מים ומבשלים עד הסמכה.
בנית המנה
6. בקערה מניחים 3 כפות גדושות אורז ועדשים 1 כף גרגירי חומוס 1 כף פסטה 1/2 כף בצל
מטוגן ומערבבים תוך קיפול ומעבירים לצלחת עמוקה מקשטים מעל עם מעט חומוס פסטה
מוזגים מעל 3 כפות מהרוטב ועוד כף בצל מטוגן.
*** מומלץ להגיש ליד מעט חומץ או מיץ לימון
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: מסעדת אבו טארק קהיר
שתף את המתכון