הוראות הכנה
מרכיבים
2 אצות נורי
2 פרוסות אבוקדו
40 גרם סלמון פרוס דק
פרוסת גבינה צהובה
60 גרם אורז סושי מבושל
שמן תירס לטיגון עמוק
1 כוס קמח טמפורה (קמח מסונן דק)
2 חלמונים
½1 כוסות מים קרים מאד
אופן ההכנה
מניחים אצת נורי על משטח העבודה ומפזרים עליה את האורז (בידיים רטובות על מנת שלא יידבק אליהן). משאירים מרווח של 2 ס"מ מכל צד כדי שיהיה אפשר לסגור. מניחים על האורז שתי פרוסות אבוקדו (שיסתיר את האורז). לאחר מכן מניחים את הסלמון (שיסתיר את האבוקדו) ולבסוף את הגבינה. מקפלים את פיסות הנורי שנותרו מכל צד ליצירת ריבוע. מניחים את האצה הנותרת על משטח העבודה. במרכז האצה מניחים את ריבוע הנורי שיצרנו בשלב הקודם, כשהאורז כלפי מטה, תוך שמירת מרווח של 2 ס"מ מכל צד. מקפלים את שאריות האצה עם מעט אורז שידביק הכל ליצירת ריבוע אטום מכל צדדיו. מערבבים את קמח הטמפורה עם החלמונים והמים להיווצרות בלילה סמיכה. מקמחים את הסושי, טובלים בבלילה ומטגנים בשמן עמוק עד שהטמפורה פריכה.
חותכים ל-4 ומגישים חם עם סויה, ווסאבי וזנגביל כבוש.
מגיש:
מקור: מסעדת קיוטו
שתף את המתכון