חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קיורטוש במילוי נוגט
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

" קיורטוש " או " קורטוש " הוא מאפה הונגרי של בצק שמרים בצורת גליל . brקיורטוש נוגט - מתכון של רות אוליבר מתוך מגזין על השולחן . brאם רוצים לפשט את ההכנה , brאפשר לוותר על מילוי הבצק בנוגט ופשוט ללפף את הבצק כמו שהוא .
קיורטוש במילוי נוגט
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

" קיורטוש " או " קורטוש " הוא מאפה הונגרי של בצק שמרים בצורת גליל . brקיורטוש נוגט - מתכון של רות אוליבר מתוך מגזין על השולחן . brאם רוצים לפשט את ההכנה , brאפשר לוותר על מילוי הבצק בנוגט ופשוט ללפף את הבצק כמו שהוא .
הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים ל-5 מאפים:
======================
לבצק:
-------------
700 גרם (5 כוסות) קמח
35 גרם (3/4 שקית) שמרית (או ½1 כפות שמרים יבשים)
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 ביצה + 2 חלמונים
360 מ”ל (½1 כוסות) מים
50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
למלית:
--------------
150 גרם אבקת נוגט
לציפוי:
--------------
חמאה מומסת להברשה
סוכר לפיזור
ברס (אגוזים מקורמלים וטחונים) לפיזור - לא חובה
אופן ההכנה
1. מכינים את הבצק:
מערבלים את כל חומרי הבצק למעט חמאה בקערת מיקסר עם וו לישה במשך 7 דקות.
מוסיפים חמאה וממשיכים ללוש 5 דקות נוספות.
2. מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים עד הכפלת הנפח, כ-30 דקות.
3. עוטפים מערוך עץ (כולל הידיות) ברדיד אלומיניום ומושחים בחמאה מומסת.
לחילופין אפשר להשתמש בגליל קרטון עטוף בנייר אלומיניום, ולהשחיל דרכו שיפוד.
4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
5. מחלקים את הבצק ל-5 חלקים, ומרדדים כל חלק לעלה דק על משטח מקומח.
מפזרים על מחציתו של כל עלה כף אבקת נוגט,
מקפלים מעל את החלק הריק ומרדדים שוב לעלה דק.
6. חותכים עלה בצק ממולא לרצועות ברוחב 3 ס”מ ומלפפים את הרצועות סביב המערוך,
עד שהוא עטוף כולו בבצק (מלבד הידיות). מברישים בחמאה מומסת,
זורים סוכר ומהדקים את הבצק למערוך על ידי גלגול המערוך כמה פעמים על משטח העבודה.
7. מתפיחים כ-10 דקות.
8. מניחים את המערוך מעל תבנית עמוקה,
כך שידיות המערוך מונחות על דפנות התבנית ואילו גוף המערוך באוויר. אופים כ-10 דקות, תוך סיבוב המערוך מדי פעם. מפזרים ברס בנדיבות ומחזירים לתנור לעוד דקה-שתיים.
מצננים 2 דקות ומשחררים מהמערוך.
9. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק.
גיוונים:
----------------
• מתבלים את הסוכר בקינמון או בתבלינים אחרים.
• במקום ברס מצפים באגוזים, שקדים, פיסטוקים גרוסים או קקאו מעורבב בסוכר.
מגיש: אלטעזאכן1979
מקור: אתר WALLA
שתף את המתכון