הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1/2 3 כוסות קמח
1/2 שקית שמרית או 1/2 קוביית שמרים
1/2 שקית משפר אפיה
1/3 כוס סוכר
2 ביצים מס. 1
2/3 כוס חלב
1 כפית מלח
150 ג' חמאה רכה
למלית:
250 ג' גבינת טבורוג או כנען
100 ג' גבינת מסקרפונה
1/3 כוס סוכר
1 ביצה מס. 1
1 שקית סוכר וניל או גרגירים מחצי מקל וניל
קליפה מגוררת מלימון אחד
להברשה:
ביצה טרופה
ריבת משמש מחוממת במיקרו
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
1.שמים בקערת המיקסר את כל מצרכי הבצק לבד מהחמאה.
לשים בעזרת וו לישה במהירות נמוכה 4-5 דקות. מוסיפים את החמאה בהדרגה ולשים עד
שנוצר בצק רך שנפרד בקלות מדפנות קערת המיקסר.
2.מכסים את הבצק ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות או למשך הלילה.
מכינים את המלית:
מערבבים בקערה את כל חומרי המלית עד לקבלת עיסה חלקה.
מרכיבים את העוגה:
1.מחלקים את הבצק לשלושה כדורים.מרדדים כל כדור לעלה בקוטר של 24 ס"מ.
2. מסמנים במרכז הבצק עיגול פנימי בקוטר של 18 ס"מ.
3.מסדרים את המלית בתוך העיגול הפנימי, בגובה של 1 ס"מ.
4.מרפדים תבניות אפיה או משמנים אותן.
5.מניחים בתוכן את הבצק עם המלית. מקפלים פנימה את שולי הבצק
6.מניחים בצד להתפחה כחצי שעה.ומורחים אותם בביצה טרופה.
7.מחממים תנור ל-180 דקות.אופים כ- 20-25 דקות עד להזהבה.
8.מפזרים אבקת סוכר או מוציאים מהתנור ומברישים בריבה החמה.
מגיש:
מקור: נתי ברנס
שתף את המתכון