הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס קינואה-לשטוף ולסנן
2 כוסות מים
½ כפית מלח
1 כף שמן
½ פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
1 בצל קצוץ
2 שיני שום כתושות
4 כפות עגבניות מיובשות קצוצות
זיתים שחורים קצוצים
50 גרם צנוברים קלויים
1 כף חומץ בלסמי
מלח
פלפל שחור
פטרוזיליה קצוצה או בזיליקום קצוץ
אופן ההכנה
לבישול הקינואה:
להכניס לסיר את הקינואה ,המים , ½ כפית מלח ו-1 כף שמן, להביא לרתיחה ראשונה
להמשיך לבשל על אש בינונית כ-20 דקות בסיר מכוסה חלקית, עד שהמים נספגים בקינואה. בתום הבישול להשאיר כ-10 דקות בסיר מכוסה.
לטגן את הבצל במחבת גדולה ב-2-3 כפות שמן, לאחר שמשחים מעט להוסיף את השום
ולערבב כ ½ דקה, להוסיף את הפלפלים לערבב ולטגן מס' דקות, להוסיף את שאר החומרים
מלבד הפטרוזיליה או הבזיליקום. לתבל עם מלח ופלפל שחור, להמשיך לבשל על אש נמוכה
כ-5 דקות ולכבות את האש.
להוסיף את הקינואה , הצנוברים, והפטרוזיליה/בזיליקום. לערבב הכל ובתיאבון.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון