הוראות הכנה
מרכיבים
400 גרם מרנג מוכן [ נשיקות או כל סוג שהוא שנמכר בקונדטוריה ]
150 גרם אגוזי פקאן קלופים
כוס סוכר
שמנת מתוקה
כפית תמצית וניל מעולה
2 כפיות אינסטנט פודינג בטעם וניל [ אבקה ]
לרוטב :
שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר [ 72 אחוזי שומן קקאו ] או אחר
חצי כפית תמצית וניל מעולה
רינג לסידור המנה או קעריות הגשה .
אופן ההכנה
לחמם מחבת להוסיף את הסוכר להנמיך את האש ולקרמל את הסוכר [ להמיס את הסוכר לצמצם מעט] להוסיף את האגוזים לערבב בקרמל ולבשל כ 3 דקות נוספות .להשגיח שהקרמל לא יישרף .
להעביר את תוכן המחבת לנייר אפיה לשטח ולצנן .
את האגוזים המקורמלים להעביר לשקית ניילון לריסוק ע"י פטיש או מעבד מזון [ לפירורים קטנים אך לא דקים מדי].
בקערה מפוררים את המרנג ומוסיפים את 90 אחוז מפירורי האגוזים .[ את המרנג לפורר גס]
מקציפים את השמנת המתוקה עם 2 כפיות האינסטנט פודינג וכפית תמצית הוניל לקצפת יציבה.
מוסיפים את הקצפת לקערה ומערבבים היטב עם המרנג והאגוזים .
מסדרים את התערובת בספירלת מתכת[רינג ] או הקעריות הגשה כאשר דוחסים את החומרים לתוכן .
ומפזרים את שארית האגוזים מעל.מעבירים למקפיא למשך שעתיים או עד זמן ההגשה.
לרוטב :
מרתיחים את השמנת מורידים מהאש מוסיפים את השוקולדוהוניל ומערבבים היטב עד קבלת מירקם
אחיד וחלק .
להגשה :
בצלחת הגשה שטוחה משחררים את הקינוח מהרינג מקשטים ברוטב ומגישים .
בקערית הגשה מקשטים מעל במעט רוטב .
בתאבון!!
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון