חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קיפוד שוקולד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת שוקולד עשירה ומושקעת. ההכנה מעט מורכבת אולם התוצאות מעולות. brחגיגה לאוהבי שוקולד!
קיפוד שוקולד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת שוקולד עשירה ומושקעת. ההכנה מעט מורכבת אולם התוצאות מעולות. brחגיגה לאוהבי שוקולד!
הוראות הכנה
מרכיבים
טורט שוקולד ביתי או מקונדיטוריה.
החומרים למלית הערמונים ("גנאש"):
375 גרם שוקולד מריר איכותי, קצוץ דק
2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)
1 כוס (350 גרם) ממרח ערמונים ממותק (נמכר בסופרמרקט)
החומרים לקצפת:
¾ כוס שמנת מתוקה(187 מ"ל)
אבקת קקאו לקישוט
כלים:
קערה עגולה בקוטר 22 ס"מ.
אופן ההכנה
1. בסכין משוננת פורסים את הטורט ל-3 שכבות בעובי ¼1 ס"מ כל אחת. בעזרת סכין קטנה וחדה, בצלחות מתאימות, חותכים 3 עיגולים: אחד בקוטר 12.5 ס"מ, שני בקוטר 15 ס"מ ואחרון בקוטר 17.5 ס"מ.
אופן הכנת ה"גנאש":
2. שמים את השוקולד במיכל מעבד מזון. בסיר בינוני מביאים את השמנת לאט, לאט לסף רתיחה ויוצקים מיד מעל השוקולד. משהים 1 דקה ומעבדים בכמה לחיצות קצובות עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה.
3. בקערה גדולה שמים את מחית הערמונים ובהדרגה מוסיפים את תערובת השוקולד , תוך ערבוב עד שהתערובת חלקה( זהו "גנאש" הערמונים).
מעבירים ¼1 כוסות (300 גרם) של "גנאש" הערמונים וקערה קטנה ושומרים בצד לקישוט.
עוטפים את שתי הקערות בניילון נצמד ומניחים במקרר עד שתערובת ה"גנאש" בקערה הגדולה
יציבה מספיק למריחה.(4-5 שעות)
4. לפני ההרכבה , מקציפים את ¾ כוס השמנת בקערת המערבל, לקצפת יציבה מאד אך עדיין גמישה.
אופן ההכנה:
5. משמנים את התבנית מבפנים וגם בשוליים מבחוץ. מרפדים ביריעת ניילון גדולה מאד ומהדקים היטב בפנים וגם לשוליים החצוניים (שהניילון לא יזוז).
6. במרית מתכת מדורגת קטנה , או בכף של מרית גומי, מורחים 1 כוס מ"גנאש" הערמונים מהקערה הגדולה , בשכבה אחידה על כל החלל הפנימי של הקערה. בעזרת מרית מתכת מעבירים את עיגול הטורט הקטן לתחתית הקערה ומהדקים בעדינות לתוך ה"גנאש". מורחים 1/3 כוס "גנאש" מעל לעיגול. מעבירים את עיגול הטורט הבינוני מעל לעיגול הראשון המצופה ב"גנאש". מורחים שוב 1/3 כוס "גנאש" מעליו. במרית נקיה אחרת מורחים את הקצפת מעל ל"גנאש" בשכבה אחידה. בזהירות מעבירים את עיגול הטורט שנותר מעל לקצפת ומורחים עליו את יתרת ה"גנאש"(מכסים רווחים). מכסים את הקערה ביריעת ניילון ומקפיאים ללילה.
אופן ההרכבה:
7. מוציאים מהמקרר את קערת ה"גנאש" לקישוט (¼1 כוסות) 30 דקות לפני ההרכבה, לריכוך.
8. טובלים את קערת העוגה בסיר עם מים חמים למשך 1 דקה והופכים מעל לצלחת הגשה (אם הצפוי קצת נמס , מחזירים לכמה דקות למקפיא)
מסירים את הניילון ומצפים מסביב ב"גנאש" לקישוט. בעזרת גב של כף מרימים "שפיצים" גבוהים של ה"גנאש" מסביב. שומרים במקרר.
מוציאים לטמפרטורת החדר 30 דקות לפני ההגשה. בוזקים אבקת קקאו מעל ומגישים.
מגיש: amitsur
מקור: רוני ונציה ידיעות אחרונות
שתף את המתכון