חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קיפוד שוקולד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קיפוד שוקולד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לגנאש שוקולד:
200 גר' שוקולד מריר
250 מ"ל שמנת מתוקה
למוס:
200 גר' שוקולד מריר
2 חלמונים
300 מ"ל שמנת מתוקה
1 כף ברנדי
5 גר' ג'לטין
פירורי עוגיות שוקולד או חמאה (מומלץ Oreo)
אופן ההכנה
1. יום לפני מכינים את גנאש השוקולד: מרתיחים שמנת בסיר, שופכים מעל את השוקולד, מערבבים עד להמסה מוחלטת, מקררים מעט בחוץ ומכניסים למקרר ללילה.
2. מכינים מוס שוקולד: ממיסים את השוקולד, מוסיפים לו את החלמונים והברנדי. בקערה נפרדת ממיסים ג'לטין במעט מים קרים ומכניסים את הג'לטין למיקרו לכ-30 שניות. לאחר שהג'לטין נמס מוסיפים גם אותו לתערובת השוקולד.
3. מקציפים את השמנת ומקפלים לתוך השוקולד. יוצקים לתבניות סיליקון חצאי כדור (למי שאין תבניות סיליקון בבית, ניתן להשתמש בקעריות, גביעים או כוסות קטנות), שמים מעל פירורי עוגיות או שוקולד ומקפיאים לכ-3 שעות.
4. ההכנה: מוציאים את הגנאש מהמקרר, מחצית ממנו ממיסים במיקרו עד שהוא נוזלי. מוציאים את תבניות הסיליקון אחרי שקפאו, מוציאים את המוס מהתבנית ומצפים בגנאש השוקולד המומס. מחזירים לקירור.
5. לאחר שקפא שוב, משתמשים בשארית הגנאש הקר בשק זילוף ליצירת קוצי שוקולד. מעטרים באבקת קקאו.
מגיש: Devil-666
מקור:
שתף את המתכון