הוראות הכנה
מרכיבים
3 כוסות אורז פרסי
שלושת רבעי כוס עדשים אדומות לאחר מיון וניפוי
5 שיני שום קצוצות לא דק במיוחד
3 כפיות מחוקות של מלח
2 כפות שמן
2 כפות רסק עגבניות
4 כוסות מים
2 כפיות כמון
אופן ההכנה
בסיר גדול מחממים כף אחת של שמן. מוסיפים את האורז והעדשים ומערבבים. מוסיפים את המים, המלח ורסק העגבניות, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים עד שהאורז מוכן.
במחבת קטנה מחממים את הכף השנייה של השמן. מוסיפים את השום ואת הכמון ומטגנים ביחד עד שהשום משחים מאוד.
מוסיפים את השום עם הכמון והשמן לאורז המוכן ומערבבים היטב.
מגישים חם בעיקר לצד דגים מטוגנים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון