הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס אורז פרסי, שטוף היטב ומסונן
1/2 כוס עדשים כתומות, ברורות, שטופות ומסוננות
שמן צמחי
1 בצל גדול קצוץ
1 כפית מלח
2 כפיות כמון
1 כפית כורכום
15 שיני שום
3 כפות חמאה או שמ"ז
אופן ההכנה
1. מחממים שמן בסיר ומטגנים בו את הבצל הקצוץ עד הזהבה.
2. מוסיפים את העדשים ומטגנים תוך ערבוב כמה דקות.
3. מוסיפים את האורז וממשיכים לטגן תוך ערבוב. מוסיפים שתי כוסות מים רותחים ואת המלח.
4. מביאים לרתיחה, מעבירים את הסיר ללהבה הנמוכה ביותר ומבשלים עד כעשרים דקות. מכבים את האש. מסירים את המכסה, מניחים מגבת מטבח מוקפלת על הסיר ומכסים במכסה.
5. קולפים את שיני השום וקוצצים אותן גס. ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים בה את השום בזהירות, עד שהוא מקבל צבע זהוב. מוסיפים את הכמון והכורכום ומערבבים היטב. מורידים מיד מהאש.
6. יוצקים את תכולת המחבת על האורז ומערבבים היטב. סוגרים את המכסה, ממתינים כמה דקות ומגישים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון