הוראות הכנה
מרכיבים
למילוי:
8 קישואים עגולים
1 כוס קוסקוס מוכן
1 בצל גדול קצוץ דק
8 שיני שום כתושות
2 עגבניות (מומלץ עגבניות תמר) חלוטות, קלופות וקצוצות
100 גר' צנוברים, קלויים קלות במחבת
1/3 כוס כוסברה קצוצה
3 כפות עלי נענע קצוצים
מיץ מחצי לימון
1 כפית של שורש ג'ינג'ר יבש קלוף ומגורר
5 כפות שמן זית
1 כפית בהרט
מלח ופלפל גרוס גס
לרוטב:
2 בצלים בינוניים, חצויים וחתוכים לפרוסות
4-5 עגבניות חתוכות לפרוסות עגולות
12 שיני שום חצויות
שמן זית
1 כוס יין אדום
1/2 כוס כוסברה קצוצה
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
חופן עלי נענע קצוצים
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
חשוב לבחור קישואים עגולים נטולי פגמים, טריים וגדולים דיים למילוי. מסירים מהם כיפה ומרוקנים את תוכנם באמצעות כפית פריזיין (זהירות לא לחורר את הקישוא). שומרים את התוכן בכלי בצד. מומלץ גם ליישר מעט את תחתית הקישוא כך שיעמוד יציב.
מערבבים ביחד את חומרי המילוי: קוסקוס, בצל קצוץ, שום כתוש, עגבניות קצוצות, צנוברים קלויים, כוסברה, נענע, מיץ לימון, ג'ינג'ר, שמן זית, בהרט, מלח ופלפל שחור. חובבי חריף במיוחד יכולים להוסיף למילוי גם את זנבו של פלפל אדום חריף, ללא גרעינים וקצוץ דק-דק.
מכניסים את המילוי לקישואים ומכסים בחזרה בכיפות.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
משמנים תבנית (אפשרי גם פיירקס) בשמן זית, מרפדים בפרוסות העגבניות, מפזרים מעליהן את הפטרוזיליה, הכוסברה והנענע. על עשבי התיבול נציב את הקישואים הממולאים, וביניהם נפזר את שיני השום החצויות, את תוכן הקישואים ששמרנו בצד, מלח ופלפל. אם נותר חלק מהמילוי מפזרים גם אותו בתבנית. מערים בזהירות את כוס היין האדום לתבנית, מכסים ברדיד אלומיניום (לדאוג לסגור היטב) ומכניסים לתנור למשך 45 דקות.
מוציאים מהתנור, ממתינים מספר דקות ומגישים. בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון