הוראות הכנה
מרכיבים
קישואים בינוניים
300 גר´ תרד מאודה
120 גר´ גבינה בולגרית
120 גר´ גבינה קצ´קבל
פלפל שחור
מלח
מלח
שמיר
2 כוסות חלב קר
2 כפות קמח
2 כפות חמאה
קמצוץ מוסקט
אופן ההכנה
הכנת רוטב בשמל:
ממיסים במחבת חמאה, ומוסיפים קמח באותה כמות של החמאה, מערבבים עד קבלת רכיבה. מוסיפים חלב קר ומערבבים היטב, ממליחים מפלפלים וממשיכים לערבב.
אפשר להוסיף טיפונת מוסקט. מסירים את המחבת מהאש ונותנים לרוטב להצטנן.
הכנת המלית:
במחבת ממיסים כף חמאה, קוצצים את התרד החלוט ומוסיפים אותו למחבת ממליחים, מפלפלים, ומערבבים. מנמיכים את האש, ומגרדים גבינה בולגרית פנימה.
מערבבים היטב עד שהגבינה נמסה, מוסיפים את רוטב הבשמל לתערובת ומערבבים.
קולפים קישואים וחותכים אותם לאורך של כ-5 ס"מ, מוציאים את פנים הקישוא (יוצרים מעין כוסות) וממלאים בתערובת שהכנו. בתבנית אפיה מניחים את הקישואים, עם מעט מים, מכסים בנייר כסף ואופים בחום בינוני כ-30 דקות.
לאחר 30 דקות מוציאים את הקישואים מהתנור, מניחים מעליהם פרוסות של גבינת קצ´קבל, ומחזירים לתנור להקרמה (עוד 10 דקות) .
מגישים עם רוטב הבשמל שנותר ופטרוזיליה קצוצה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון