חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קיש אספרגוס לפסח
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

"קיש" קל להכנה, מאחר שרק מערבבים את החומרים לקלתית (תחתית) ללא צורך ברידוד br או אפיה שלה.
קיש אספרגוס לפסח
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

"קיש" קל להכנה, מאחר שרק מערבבים את החומרים לקלתית (תחתית) ללא צורך ברידוד br או אפיה שלה.
הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים לקלתית:
¼ כוס אגוזי המלך
½1 כוסות קמח מצות, רצוי מצות מקמח מלא.
½ כוס (100 גרם) חמאה מומסת או 50 גרם חמאה, ¼ כוס שמן זית.
מלח ופלפל לפי הטעם.
החומרים למלוי:
3 ביצים גדולות (רצוי אורגניות)
1- ½2 כוסות שמנת 15% (375- 500 מ"ל) או תערובת
גבינות "סקי" 9%, ו"סימפוניה" 5%
¼ כפית פלפל שחור גרוס
קורט אגוז מוסקט
½ כפית מלח
½1 כוסות אספרגוס חלוט חתוך באלכסון (ראה בהערות)
¼ כוס גבינת "פרמזן" מגורדת, או גבינת עזים קשה.
אופן ההכנה
מחממים את תנור האפיה לחום בינוני (180°C )
להכנת הקלתית:
טוחנים את האגוזים דק במעבד מזון, מוסיפים את קמח המצות ומערבבים בפעימות ("פולסים").
בזמן שהמעבד עובד, מוסיפים את החמאה המומסת ומתבלים במלח ופלפל .
מהדקים לתוך תבנית קפיצית בקוטר 20 -22 ס"מ.
להכנת המילוי:
מפזרים את האספרגוס בתחתית הקיש (אפשר לשמור כמה כתרים לקישוט). טורפים ביצים, גבינות וחמרי תיבול ויוצקים לתבנית. מפזרים מלמעלה "פרמזן".
אופים בחום בינוני 20 -25 דקות עד שה"קיש" יציב ומוזהב. מניחים להתקרר למספר דקות חותכים ומגישים.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: ידיעות אחרונות
שתף את המתכון