הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים לבצק:
- 50 גרם חמאה
- 200 גרם פתיתי גבינה צהובה מגוררת
- 2 ביצים
- 3 כוסות קמח
- 1 כף זעתר או אורגנו טרי קצוץ
- 1 כף טימין טרי קצוץ
- חצי כפית מלח
החומרים למלית:
- 6 תחתיות ארטישוק - מומלץ טרי
- 1 גביע גבינה בולגרית פיראוס מסונן
- 200 גרם גבינת קולאז' מסוג גאודה
- 1 גבינת נפוליאון עם שום שמיר
- 1 מכל שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
- 2 כפות קמח
- 2 ביצים
תבנית משומנת בקוטר 26 ס"מ או תבניות אישיות
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
- שמים במעבד מזון את החמאה, הגבינה והביצים ומעבדים.
- מוסיפים את הקמח והתבלינים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
- צרים מהבצק כדור. עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר שעה.
- מרדדים את הבצק לעלה בקוטר 28 ס"מ ומעבירים לתבנית. (2 ס"מ יותר מהתבנית על מנת לכסות את השוליים של התבנית). מהדקים לתחתית ולדפנות.
- מבשלים את תחתיות הארטישוק, מקררים וחותכים לרבעים.
- שמים בקערה את כל חומרי המלית ומערבבים.
- יוצקים את תערובת המלית לתבנית.
- אופים בתנור, שחומם מראש ל-180°c במשך שעה עד שעה ורבע או עד שהקיש מזהיב.
הרבה אופטימיות
וחג שמח
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון