חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קיש ארטישוק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה יפה וטעימה לערב שבועות. לאירוח.
קיש ארטישוק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה יפה וטעימה לערב שבועות. לאירוח.
הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים לבצק:
- 50 גרם חמאה
- 200 גרם פתיתי גבינה צהובה מגוררת
- 2 ביצים
- 3 כוסות קמח
- 1 כף זעתר או אורגנו טרי קצוץ
- 1 כף טימין טרי קצוץ
- חצי כפית מלח
החומרים למלית:
- 6 תחתיות ארטישוק - מומלץ טרי
- 1 גביע גבינה בולגרית פיראוס מסונן
- 200 גרם גבינת קולאז' מסוג גאודה
- 1 גבינת נפוליאון עם שום שמיר
- 1 מכל שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
- 2 כפות קמח
- 2 ביצים
תבנית משומנת בקוטר 26 ס"מ או תבניות אישיות
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
- שמים במעבד מזון את החמאה, הגבינה והביצים ומעבדים.
- מוסיפים את הקמח והתבלינים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
- צרים מהבצק כדור. עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר שעה.
- מרדדים את הבצק לעלה בקוטר 28 ס"מ ומעבירים לתבנית. (2 ס"מ יותר מהתבנית על מנת לכסות את השוליים של התבנית). מהדקים לתחתית ולדפנות.
- מבשלים את תחתיות הארטישוק, מקררים וחותכים לרבעים.
- שמים בקערה את כל חומרי המלית ומערבבים.
- יוצקים את תערובת המלית לתבנית.
- אופים בתנור, שחומם מראש ל-180°c במשך שעה עד שעה ורבע או עד שהקיש מזהיב.
הרבה אופטימיות
וחג שמח
מגיש: שרונית
מקור: אישי
שתף את המתכון