חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קיש לוריין - הגרסא שלי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קיש לוריין - הגרסא שלי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק: 1 כוס קמח מלא
100 גרם מרגרינה לאפייה חתוכה לקוביות
1 ביצה
1 כף מים
קורט מלח
למלית: 1 גביע שמנת חמוצה
2 בצלים פרוסים
100 גרם חזה אווז מעושן חתוך לרצועות
100 גרם גבינת רוקפור מפוררת
100 גרם גבינת צ'דר מגוררת
50 גרם חמאה
1 כף קמח תופח
3 ביצים
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור גרוס
מעט אגוז מוסקט
אופן ההכנה
מערבבים היטב את כל חומרי הבצק לבצק אחיד. מרדדים את הבצק ומניחים בתבנית פאי קוטר 26. חותכים את השוליים ומכניסים למקרר. את הבצל מניחים בסיר יחד עם החמאה ומדליקים על אש נמוכה. מניחים מעל נייר אפייה, צמוד ככל האפשר לבצל, סוגרים את הסיר ומבשלים כך כרבע שעה (הבצל ייצא מאודה). במקביל מקפיצים את רצועות חזה האווז על מחבת שיגירו מעט מהשמן ויהפכו מעט פריכים. מניחים את הבצל וחזה האווז בצד.
בקערה מערבבים את כל חומרי המלית למעט 25 גרם גבינת צ'דר. מערבבים לקבלת תערובת חלקה ככל הניתן. מניחים בצד.
מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקרר ומחוררים את כולה עם מזלג (על מנת שהבצק לא יתפח). מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך חמש דקות. מוציאים מהתנור ופורסים על תחתית הבצק את הבצל. מעל הבצל מפזרים את האווז. מעל האווז יוצקים את תערובת הגבינות מהקערה. מעל מפזרים את גבינת הצ'דר שנותרה. מחזירים לתנור לעוד כחצי שעה או עד שמשחים יפה.
מגישים חם.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון