חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קיש מנגולד ורוקפור
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

br br
קיש מנגולד ורוקפור
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

br br
הוראות הכנה
מרכיבים
לקלתית :
200 גרם קמח לא תופח
100 גרם חמאה
2 חלמונים
4 כפות מים קרים
קורט מלח
10-15 עלי מנגולד גדולים
1 בצל סגול
מעט חמאה
מעט מן זית
1 כוס שמנת מתוקה
1 ביצה + 1 חלמון
100 גרם גבינת רוקפור (או גבינה אחרת- קשקבל, טל העמק)
תבנית פיירקס או אלומיניום בקוטר כ-26 ס"מ.
או מלבנית 20X25 ס"מ
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום של 150°c.
מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון (חשוב
שכל החומרים יהיו קרים מהמקרר) ומעבדים רק עד
שנוצר גוש בצק על הלהב. (לא לשים).
עוטפים את הבצק בניילון ומכניסים למקרר ל- 30 דק'.
מכינים בינתיים את המילוי :
במחבת עם חמאה ושמן זית מטגנים את הבצל הסגול
הקצוץ.
מסירים בסכין את החלק הירוק של עלי
המנגולד מהגבעול הלבן הסיבי שאותו זורקים.
קוצצים את העלים ומוסיפים למחבת .
ממליחים ומפלפלים ומסננים מעודף השומן. מניחים את
העלים והבצל המטוגנים בקערה. יוצקים לתוכה
שמנת, ביצה וחלמון נוסף.
מערבבים היטב ומפוררים פנימה גבינת רוקפור (או גבינה אחרת).
מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים . מרפדים
בבצק תבנית לקיש ומניחים מעל הבצק רדיד
אלומיניום שעליו מפזרים גרגרי שעועית יבשה.
מכניסים לתנור חם ואופים כ- 10 דק'. מוציאים
מהתנור, מסירים את הרדיד והשעועית ואופים עוד
5 דק' עד להשחמה קלה של הקלתית.
מרימים בכף מחוררת את העלים מתערובת המילוי ומניחים על הבצק ויוצקים מתערובת השמנת והביצים עד לגובה שולי הקלתית.
אופים בחום של 180°c עד שהמילוי מתייצב (כ-30 דק').
מגיש: amitsur
מקור:
שתף את המתכון