הוראות הכנה
מרכיבים
לקלתית :
200 גרם קמח לא תופח
100 גרם חמאה
2 חלמונים
4 כפות מים קרים
קורט מלח
10-15 עלי מנגולד גדולים
1 בצל סגול
מעט חמאה
מעט מן זית
1 כוס שמנת מתוקה
1 ביצה + 1 חלמון
100 גרם גבינת רוקפור (או גבינה אחרת- קשקבל, טל העמק)
תבנית פיירקס או אלומיניום בקוטר כ-26 ס"מ.
או מלבנית 20X25 ס"מ
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום של 150°c.
מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון (חשוב
שכל החומרים יהיו קרים מהמקרר) ומעבדים רק עד
שנוצר גוש בצק על הלהב. (לא לשים).
עוטפים את הבצק בניילון ומכניסים למקרר ל- 30 דק'.
מכינים בינתיים את המילוי :
במחבת עם חמאה ושמן זית מטגנים את הבצל הסגול
הקצוץ.
מסירים בסכין את החלק הירוק של עלי
המנגולד מהגבעול הלבן הסיבי שאותו זורקים.
קוצצים את העלים ומוסיפים למחבת .
ממליחים ומפלפלים ומסננים מעודף השומן. מניחים את
העלים והבצל המטוגנים בקערה. יוצקים לתוכה
שמנת, ביצה וחלמון נוסף.
מערבבים היטב ומפוררים פנימה גבינת רוקפור (או גבינה אחרת).
מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים . מרפדים
בבצק תבנית לקיש ומניחים מעל הבצק רדיד
אלומיניום שעליו מפזרים גרגרי שעועית יבשה.
מכניסים לתנור חם ואופים כ- 10 דק'. מוציאים
מהתנור, מסירים את הרדיד והשעועית ואופים עוד
5 דק' עד להשחמה קלה של הקלתית.
מרימים בכף מחוררת את העלים מתערובת המילוי ומניחים על הבצק ויוצקים מתערובת השמנת והביצים עד לגובה שולי הקלתית.
אופים בחום של 180°c עד שהמילוי מתייצב (כ-30 דק').
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון