הוראות הכנה
מרכיבים
250 גרם קמח
150 גרם חמאה
5 בצים
50 סמ"ק מים קרים
1/4 ליטר חלב
1/4 ליטר שמנת מתוקה (מיכל סטנדרטי)
מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט
120 גרם גבינה צפתית (או מלוחה עדינה אחרת)
100 גרם סלמון מעושן
חצי כוס בצל קצוץ
2 כפות עירית קצוצה
תבנית בקוטר 28 (גם 26 טובה אך אז צריך להפחית מעט בכמות הנוזלים) אם יש תבנית
ששוליה מפותלים זה חביב יותר.
אופן ההכנה
הכנת הבצק
-----------
לוקחים את ה: קמח, 125 ג' חמאה - רכה וחתוכה לקוביות, 1 חלמון 50 סמ"ק מים קרים ומעט מלח. הופכים לגוש באמצעות מיקסר/מעבד מזון- זמן לישה קצר. מכניסיס למקרר לחצי שעה מנוחה. חובה !!!!!!! להשאיר הבצק במנוחה.
ה"רויאל"
-------
בכלי מערבבים: החלב, שמנת מתוקה 2 ביצים ו-2 חלמונים מתבלים במעט מלח פלפל לבן ואגוז מוסקט.
חומר המילויי
----------
לוקחים הבצל ומטגנים קלות
חותכים את הגבינה לקוביות קטנות
חותכים את הסלמון לפיסות בגודל 1X2
עירית קצוצה ויתרת החמאה
לאחר שהבצק נח:
משמנים התבנית ומכניסים למקפיא ל-5 ד, יקל על הוצאת הפשטידה בסוף
מרדדים הבצק מניחים בתבנית דואגים כי הבצק יגיע עד לגובה שולי התבנית ומחוררים קלות באמצעות מזלג את תחתית התבנית למנוע תפיחה. ושוב מנוחה של חצי שעה חובה !!
מחמימים מראש כ-15 דקות תנור על חום גבוה 220 מעלות
לוקחים התבנית וומפזרים על התחתי את הבצל שטוגן
מוסיפים חצי מה"רויאל", מוסיפים את התוכן ומאז מוסיפים את יתרת ה"רויאל" עד למילוי התבנית
מכניסים לתנור מורידים הטמפרטורה ל-200 ל-10 ד' ואחר כך ל180 מעלות ל20-25 דקות
הפשטידה מוכנה כאשר היא מוצקה ואינה נוזלית יותר.
בתיאבון
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון