הוראות הכנה
מרכיבים
4 עלי פילו
50 גר'' חמאה מומסת
למלית:
4 בצלים גדולים פרוסים לרצועות
50 גר'' חמאה
600 גר'' פטריות שמפיניון פרוסות (כמות של שקית של פטריות פרוסות קפואות - אפשר בתפזורת)
כף אבקת מרק פטריות או אבקת מרק בצל (לא חובה).
מיכל שמנת לבישול 10% (אפשר גם שמנת חמוצה או שמנת מתוקה להקצפה)
3 ביצים
3 כפות קמח
חצי חבילת גבינת פטה (השתמשתי בפיראוס - פטה כבשים)
פלפל (לא צריך מלח כי הפטה מספקת מליחות)
2 חופנים גבינה צהובה מגוררת.
תבנית עגולה בקוטר 24 או 26 ס"מ.
אופן ההכנה
הקלתית:
מברישים כל עלה פילו בחמאה ומעבירים לתבנית מסולסלת. מסדרים את העלים המשומנים אחד על השני ואת הקצוות אפשר או לקפל פנימה או לקפל יפה אחרי ששמים את המלית או לקפל מעל המלית.
המלית:
מטגנים בצל בחמאה עד שמזהיב, מוסיפים פטריות ומטגנים עד שרוב המים מתאיידים. מוסיפים שמנת ואבקת מרק ומביאים לרתיחה מכבים את האש, מוסיפים קמח וביצים (זהירות שהבלילה לא תהי חמה מדי).
יוצקים את המלית לתבנית, מפוררים לתוכה את גבינת הפטה ומערבבים קצת. מפזרים מעל גבינה צהובה.
אופים כ ½ שעה בחום 180°c ומצננים מעט לפני שאוכלים (כדי שהמלית תתייצב).
בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון