הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
2 כוסות קמח
1 ביצה
חביחה קטנה של חמאה חתוכה לקוביות
2 כפות מים קרים מאוד
1/2 כפית מלח
1 כפית סוכר
למילוי:
5קישואים בינוניים, מגוררים גס
2 בצלים גדולים, חתוך לפרוסות דקות
3 פרחי ברוקלי מבושלים קצוצים
3שיני שום כתושות
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
1חב' גבינה צהובה
3ביצים
1 גביע שמנת חמוצה
100גר ' גבינת פרמזן מגוררת
2 כפות קמח תופח
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
הבצק:
לערבב בקערה קמח, מלח, סוכר וחמאה. יש לחתוך את החמאה לקוביות כדי שתיבלע בקלות. ללוש עד לקבלת בצק מפורר. להוסיף את הביצה ו-2 כפות מי קרח, וללוש עד שהבצק יהיה גמיש ואחיד. במידת הצורך ניתן להוסיף עוד מעט מים קרים או קמח. לגלגל את הבצק לכדור ולהכניס לשעה למקרר.
המילוי:
את הבצלים להזהיב במחבת גדולה עם מעט שמן זית .
נוסיף את הקישואים המגוררים הברוקלי, הפטרוזיליה הקצוצה הכוסברה והשום הכתוש ונאדה כ-10 דקות, עד שהנוזלים יצטמצמו. נניח בצד להתקרר מעט.
נוסיף את הגבינה הצהובה, נכניס לקערה עמוקה ונוסיף 3 ביצים, 1 כוס שמנת חמוצה, 2 כפות קמח, 100 גר' פרמזן מגורר. נערבב ונוסיף את המילוי, נתבל במלח ופלפל שחור גרוס גס ונערבב היטב.
את הבצק מהמקרר נרדד על תבנית סיליקון בעלת שקעים קטנים . נכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לאפיה ראשונית של הבצק. נוציא את התבנית לאחר 5 דקות, נשפוך את המילוי אל השקעים ונחזיר לתנור ל-30 דקות נוספות.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון