חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קיש קישואים וגבינת עיזים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אני אוהב איך שהשם של המנה מתגלגל על הלשון: "קיש קישואים"... וגם המנה עצמה מתגלגלת על הלשון בכלל לא רע בעצמה... 🙂
קיש קישואים וגבינת עיזים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אני אוהב איך שהשם של המנה מתגלגל על הלשון: "קיש קישואים"... וגם המנה עצמה מתגלגלת על הלשון בכלל לא רע בעצמה... 🙂
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
2 כוסות קמח
1 ביצה
120 גרם חמאה חתוכה לקוביות
2 כפות מים קרים מאוד
1/2 כפית מלח
1 כפית סוכר
למילוי:
5 קישואים בינוניים, מגוררים גס
בצל גדול, חתוך לעיגולים
3 שיני שום כתושות
חופן פטרוזיליה קצוצה
1 חב' גבינת עיזים "פרומעז"
3 ביצים
200 מל' שמנת מתוקה
100 גר' גבינת מוצרלה מגוררת
2 כפות קמח
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
ראשית נכין את הבצק:
נערבב בקערה קמח, מלח, סוכר וחמאה. יש לחתוך את החמאה לקוביות כדי שתיבלע בקלות. מתחילים ללוש ומקבלים בצק מפורר. נוסיף את הביצה ו-2 כפות מי קרח, ונלוש עד שהבצק יהיה גמיש ואחיד. במידת הצורך ניתן להוסיף עוד מעט מים קרים או קמח. נגלגל את הבצק לכדור ונכניס לשעה במקרר.
ועתה להכנת המילוי:
נחתוך בצל גדול לעיגולים. נאדה את הבצל במחבת גדולה עם מעט שמן זית עד שייעשה שקוף. נוסיף את הקישואים המגוררים, הפטרוזיליה הקצוצה והשום הכתוש לבצל ונאדה כ-10 דקות, עד שהנוזלים יצטמצמו. נניח בצד להתקרר מעט.
את גבינת העיזים מומלץ להקפיא כשעה, ולאחר מכן יש לגרר באופן גס. נכניס לקערה עמוקה ונוסיף 3 ביצים, 1 כוס שמנת מתוקה, 2 כפות קמח, 100 גר' מוצרלה מגוררת. נערבב ונוסיף את הקישואים ואת הבצל, נתבל במלח ופלפל שחור גרוס גס ונערבב היטב.
נוציא את הבצק מהמקרר ונרדד על תחתית תבנית עגולה חסינת אש המתאימה לקיש. נמעך את הבצק לעובי אחיד יחסית עם האצבעות ונצפה גם את הדפנות הפנימיים של התבנית.
נכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לאפיה ראשונית של הבצק. נוציא את התבנית לאחר 5 דקות, נשפוך את המילוי על הבצק המהודק באופן אחיד ונחזיר לתנור ל-30 דקות נוספות.
יש לחכות כ-20 דקות להתגבשות הקיש בטרם חיתוכו והגשתו. בתיאבון!
מגיש: Coolmood
מקור:
שתף את המתכון