הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
2 כוסות קמח
1 ביצה
120 גרם חמאה חתוכה לקוביות
2 כפות מים קרים מאוד
1/2 כפית מלח
1 כפית סוכר
למילוי:
5 קישואים בינוניים, מגוררים גס
בצל גדול, חתוך לעיגולים
3 שיני שום כתושות
חופן פטרוזיליה קצוצה
1 חב' גבינת עיזים "פרומעז"
3 ביצים
200 מל' שמנת מתוקה
100 גר' גבינת מוצרלה מגוררת
2 כפות קמח
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
ראשית נכין את הבצק:
נערבב בקערה קמח, מלח, סוכר וחמאה. יש לחתוך את החמאה לקוביות כדי שתיבלע בקלות. מתחילים ללוש ומקבלים בצק מפורר. נוסיף את הביצה ו-2 כפות מי קרח, ונלוש עד שהבצק יהיה גמיש ואחיד. במידת הצורך ניתן להוסיף עוד מעט מים קרים או קמח. נגלגל את הבצק לכדור ונכניס לשעה במקרר.
ועתה להכנת המילוי:
נחתוך בצל גדול לעיגולים. נאדה את הבצל במחבת גדולה עם מעט שמן זית עד שייעשה שקוף. נוסיף את הקישואים המגוררים, הפטרוזיליה הקצוצה והשום הכתוש לבצל ונאדה כ-10 דקות, עד שהנוזלים יצטמצמו. נניח בצד להתקרר מעט.
את גבינת העיזים מומלץ להקפיא כשעה, ולאחר מכן יש לגרר באופן גס. נכניס לקערה עמוקה ונוסיף 3 ביצים, 1 כוס שמנת מתוקה, 2 כפות קמח, 100 גר' מוצרלה מגוררת. נערבב ונוסיף את הקישואים ואת הבצל, נתבל במלח ופלפל שחור גרוס גס ונערבב היטב.
נוציא את הבצק מהמקרר ונרדד על תחתית תבנית עגולה חסינת אש המתאימה לקיש. נמעך את הבצק לעובי אחיד יחסית עם האצבעות ונצפה גם את הדפנות הפנימיים של התבנית.
נכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לאפיה ראשונית של הבצק. נוציא את התבנית לאחר 5 דקות, נשפוך את המילוי על הבצק המהודק באופן אחיד ונחזיר לתנור ל-30 דקות נוספות.
יש לחכות כ-20 דקות להתגבשות הקיש בטרם חיתוכו והגשתו. בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון