הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1/2 1 כוסות קמח
קורט מלח
100 גרם חמאה
1 חלמון
1 כף מים קרים
למלית:
250 גרם גבינת רוקפור
50 גרם אגוזי מלך קצוצים
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לקצפת
3 ביצים
2 כפות קמח
1 כפית שטוחה מלח
קורט פלפל לבן
אופן ההכנה
1. מעבדים את חומרי הבצק לכדור בצק שאינו נדבק לידיים. אין לעבד יתר על המידה, ואם עושים את הפעולה במעבד מזון, מפסיקים ברגע שהבצק נפרד מדפנות המיכל. עוטפים בניילון ומצננים שעה במקרר.
2. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרדדים את הבצק לעיגול שקוטרו כ-30 ס"מ, ומרפדים בו את תחתיתה ושוליה של תבנית פאי מסולסלת. אם הבצק מתפורר, אפשר להדביק אותו לתבנית במקום לרדד לעיגול. דוקרים את הבצק במזלג במספר מקומות.
3. מפוררים את הגבינה ומפזרים אותה בשיכבה אחידה על הבצק. מפזרים מעליה את האגוזים.
4. בקערה בינונית טורפים את השמנת עם הביצים, הקמח, המלח והפלפל. יוצקים את התערובת על פני הגבינה והאגוזים ומקפידים שתתפזר באופן אחיד. אופים כ-40 דקות, או עד שפני הקיש זהובים והמלית נראית מוצקה
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון