חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קלאמרי מוקפץ
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קלאמרי מוקפץ
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
3 כפות שומשום
1/2 בצל
2 פלפלים אדומים
פלפל צהוב
2 שיני שום קצוצות וקלופות
6 עגבניות עדיף מזן "תמר"
1/2 קילו קלמארי נקי
4 כפות שמן בוטנים
1/4 כוס רוטב סויה
3 כפות חומץ אורז
2 כפות שמן שומשום
אופן ההכנה
1. קולים את השומשום עד שהוא מזהיב. חותכים את הבצל לאורכו לפרוסות דקות. חותכים את הפלפלים לפרוסות בעובי סנטימטר. מקלפים את העגבניות, חותכים לשמיניות ומוציאים את הזרעים.
2. חותכים את הקלמארי לטבעות בעובי של חצי סנטימטר. מיבשים את הקלמארי בעזרת נייר ניגוב ומתבלים במלח ופלפל.
3. מחממים ווק או מחבת כבדה על אש גבוהה, מוסיפים 2 כפות שמן בוטנים. מטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך. מוסיפים את הפלפלים ומטגנים למשך 5 דקות בערך. מוסיפים את השום ומטגנים למשך 30 שניות. מוסיפים את העגבניות, רוטב הסויה והחומץ ומרתיחים תוך כדי ערבוב רצוף כדקה. מעבירים את התערובת לקערה גדולה.
4. מוסיפים כפית שמן בוטנים לווק ומחממים. מקפיצים חצי מכמות הקלמארי רק עד שהם מקבלים צבע לבן אטום (בערך 30 שניות). מעבירים עם הנוזלים לקערת הירקות. מוסיפים את כפית השמן הנוספת לווק, מקפיצים את שאר הקלמארי ומעבירים לקערת הירקות.
5. מחזירים את תערובת הקלמארי והירקות חזרה לווק מקפיצים עד שכל התערובת חמה, מתבלים במלח, פלפל ושמן שומשום.
מגישים עם אורז, וזורים מעל את זרעוני השומשום.
מגיש: Devil-666
מקור:
שתף את המתכון