הוראות הכנה
מרכיבים
חצי ק"ג קלמארי ללא הראשים חתוכים לטבעות (ניתן לרכוש אותם כבר במצב הזה)
1 בקבוק קטן בירה לבנה מכל סוג שהוא (אני משתמש בקרלסברג red label)
בערך כוס וחצי עד שתי כוסות קמח תופח
רבע כוס רוטב סויה
כף חומץ
2 כפות רוטב צ'ילי חריף מתוק
1 גבעול בצל ירוק קצוץ דק
1 כפית זנגביל קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק
רבע כוס יין אדום מתוק
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
בקערה גדולה שמים את הקלמארי, הסויה, הבצל, החומץ, הצ'ילי, השום, הזנגביל והיין ומשרים כך למשך כשלוש שעות לפחות (ניתן לשים במקרר בינתיים). לאחר מכן שופכים את כל הנוזלים והקלאמרי מוכן לטיפול. בקערה גדולה מערבבים את הקמח התופח והבירה לקבלת בלייה סמיכה למדי אך ללא גושים.
מחממים את השמן בסיר. כשהשמן חם לוקחים את טבעות הקלמארי, טובלים בבלילה, מכסים אותם היטב מכל הכיוונים בבלילה, ומכניסים לטיגון בשמן העמוק. חוזרים על הפעולה עד שהסיר מתמלא בשכבה אחת של קלמארי מצופים. חוזרים על הפעולות עד שגומרים את כל טבעות הלמארי. באם עדיין נשארה לכם בלילה ניתן לטבול בה ירקות שונים ולטגן כגון: בצל, תפו"א, חצילים, קישואים, פטריות ועוד כיד הדמיון הטובה עליכם.
מגישים חם עם רוטב לימון וכוסברה (ע"ע).
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון