הוראות הכנה
מרכיבים
קילוגרם קלמארי, מנוקים
1 כוס כוסברה, קצוצה
1/4 כוס עארק, )או פסטיס, או אוזו)
3 כפות שמן זית
1/2 כוס מיץ לימון
1 חבילה ארוגולה, )או עלים ירוקים אחרים)
אופן ההכנה
חותכים את הקלמארי לטבעות בעובי חצי ס"מ.
2. מכינים צלחת ועליה העלים הירוקים, לאחר שטיפה וייבוש. (עדיפות לעלי ארוגולה).
3. מזליפים 3 כפות שמן זית על ווק.
4. לאחר שהשמן רותח, מכניסים לווק את הקלמארי, ומקפיצים במשך חצי דקה, כדי "לסגור" אותם. ממליחים ומפלפלים את הקלמארי, וממשיכים להקפיץ עוד כמה שניות.
5. שופכים את העארק לווק, ומקרבים גפרור בוער. משלהבים למשך כעשר שניות, ושופכים את מיץ הלימונים מעל.
6. ממשיכים להקפיץ עוד חצי דקה, ושופכים את כל תכולת הווק על מצע העלים הירוקים.
7. מגישים מייד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון