חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קלמארי מוקפץ
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קלמארי מוקפץ
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
קילוגרם קלמארי, מנוקים
1 כוס כוסברה, קצוצה
1/4 כוס עארק, )או פסטיס, או אוזו)
3 כפות שמן זית
1/2 כוס מיץ לימון
1 חבילה ארוגולה, )או עלים ירוקים אחרים)
אופן ההכנה
חותכים את הקלמארי לטבעות בעובי חצי ס"מ.
2. מכינים צלחת ועליה העלים הירוקים, לאחר שטיפה וייבוש. (עדיפות לעלי ארוגולה).
3. מזליפים 3 כפות שמן זית על ווק.
4. לאחר שהשמן רותח, מכניסים לווק את הקלמארי, ומקפיצים במשך חצי דקה, כדי "לסגור" אותם. ממליחים ומפלפלים את הקלמארי, וממשיכים להקפיץ עוד כמה שניות.
5. שופכים את העארק לווק, ומקרבים גפרור בוער. משלהבים למשך כעשר שניות, ושופכים את מיץ הלימונים מעל.
6. ממשיכים להקפיץ עוד חצי דקה, ושופכים את כל תכולת הווק על מצע העלים הירוקים.
7. מגישים מייד.
מגיש: MrShrimps
מקור:
שתף את המתכון