חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קלמרי ממולא
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

"משעשע פה" קלאסי לחובבי פירות ים
קלמרי ממולא
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

"משעשע פה" קלאסי לחובבי פירות ים
הוראות הכנה
מרכיבים
15 קלמרי שלמים ומנוקים
למלית:
6 שיני שום
150 גר' קלמרי
150 גר' שרימפס
3 כפות בזיליקום קצוץ
2 כפות כוסברה קצוצה
6 כפות פטרוזיליה קצוצה
50 גר' פירורי לחם
1 כף מיץ לימון
2 כפות גרידת לימון
מלח ופלפל שחור גרוס
לרוטב:
3 כפות שמן זית
3 שיני שום
2 עגבניות
חצי כוס יין לבן
50 גר' חמאה ללא מלח
מיץ מחצי לימון
1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
מנקים את הקלמרי. אם קונים שלם - לחתוך את הראש, להסיר את העור, להוציא השלד וכיס הדיו ולנקות משאריות של חול - כך שיישאר בידינו "כיס" קלמרי שניתן למלא. שוטפים היטב.
הכנת המלית:
קוצצים גס את הקלמרי והשרימפס למלית. חותכים את השום לפרוסות. במחבת להקפצה מטגנים את פרוסות השום, מוסיפים את השרימפס והקלמרי, מקפיצים לשינוי צבע השרימפס, מוסיפים את פירורי הלחם, מקפיצים עוד 20 שניות ומכבים את האש. מוסיפים את הבזיליקום, הפטרוזיליה, הכוסברה וגרידת הלימון. מתבלים במלח ופלפל ומקררים.
לאחר שהמלית התקררה, ממלאים את הקלמרי, ידנית או בעזרת שקית זילוף - בזהירות שלא לקרוע את הקלמרי. סוגרים את הקלמרי בעזרת קיסם עץ (סגירת הלוך-ושוב כדי שהמילוי לא "יברח").
להכנת הרוטב כותשים 3 שיני שום. חולטים 2 עגבניות, מקלפים, מסלקים את הגרעינים וקוצצים באופן גס.
מחממים היטב מחבת יצוקה כבדה, מוסיפים שמן זית, אחריו את הקלמרי הממולאים - מגלגלים לצריבה מכל הצדדים. מוסיפים את השום הכתוש והעגבניות הקצוצות, מבשלים ביחד במשך דקה. מוסיפים את היין הלבן ומצמצים את הנוזלים לשליש. מוסיפים 50 גר' חמאה (שתסמיך את הרוטב) ומיץ מחצי לימון. מבשלים עוד חצי דקה ומסירים מהאש. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, מעט מלח ופלפל שחור גרוס.
מגישים לכל סועד 3 יח' קלמרי ממולא כמנה ראשונה ומזליפים מלמעלה את הרוטב.
מגיש: Coolmood
מקור:
שתף את המתכון