הוראות הכנה
מרכיבים
15 קלמרי שלמים ומנוקים
למלית:
6 שיני שום
150 גר' קלמרי
150 גר' שרימפס
3 כפות בזיליקום קצוץ
2 כפות כוסברה קצוצה
6 כפות פטרוזיליה קצוצה
50 גר' פירורי לחם
1 כף מיץ לימון
2 כפות גרידת לימון
מלח ופלפל שחור גרוס
לרוטב:
3 כפות שמן זית
3 שיני שום
2 עגבניות
חצי כוס יין לבן
50 גר' חמאה ללא מלח
מיץ מחצי לימון
1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
מנקים את הקלמרי. אם קונים שלם - לחתוך את הראש, להסיר את העור, להוציא השלד וכיס הדיו ולנקות משאריות של חול - כך שיישאר בידינו "כיס" קלמרי שניתן למלא. שוטפים היטב.
הכנת המלית:
קוצצים גס את הקלמרי והשרימפס למלית. חותכים את השום לפרוסות. במחבת להקפצה מטגנים את פרוסות השום, מוסיפים את השרימפס והקלמרי, מקפיצים לשינוי צבע השרימפס, מוסיפים את פירורי הלחם, מקפיצים עוד 20 שניות ומכבים את האש. מוסיפים את הבזיליקום, הפטרוזיליה, הכוסברה וגרידת הלימון. מתבלים במלח ופלפל ומקררים.
לאחר שהמלית התקררה, ממלאים את הקלמרי, ידנית או בעזרת שקית זילוף - בזהירות שלא לקרוע את הקלמרי. סוגרים את הקלמרי בעזרת קיסם עץ (סגירת הלוך-ושוב כדי שהמילוי לא "יברח").
להכנת הרוטב כותשים 3 שיני שום. חולטים 2 עגבניות, מקלפים, מסלקים את הגרעינים וקוצצים באופן גס.
מחממים היטב מחבת יצוקה כבדה, מוסיפים שמן זית, אחריו את הקלמרי הממולאים - מגלגלים לצריבה מכל הצדדים. מוסיפים את השום הכתוש והעגבניות הקצוצות, מבשלים ביחד במשך דקה. מוסיפים את היין הלבן ומצמצים את הנוזלים לשליש. מוסיפים 50 גר' חמאה (שתסמיך את הרוטב) ומיץ מחצי לימון. מבשלים עוד חצי דקה ומסירים מהאש. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, מעט מלח ופלפל שחור גרוס.
מגישים לכל סועד 3 יח' קלמרי ממולא כמנה ראשונה ומזליפים מלמעלה את הרוטב.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון