הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח לבן
1 קוביה שמרים מפוררת לתוך הקמח או כף בהריון שמרים יבשים
1/2 כוס שמן זית
קמצוץ סוכר
כפית מלח בערך
למילוי -
200 ג"ר גבינת פרמזן מגוררת
150 ג"ר חזה אווז מעושן
2 קבנוס חתוך לקוביות
80 ג"ר זיתים חרוזית
טימין טרי - עלים בלבד
אורגנו טרי - עלים בלבד
לרוטב העגבניות-
7 עגבניות קלופות מרוסקות או קופ' עגבניות מרוסקות
3 שיני שום כתוש
מלח
פלפל גרוס עבה
עלי טימין
עלי אורגנו
אופן ההכנה
1. מכניסים את החומרים לקערת המערבל ומתחילים לערבל במיקסר ולהוסיף מים תוך כדי עד
להיווצרות בצק רך למדי ואפילו מעט דביק. (בערך כוס).
2. להניח את הבצק בקערה משומנת להתפחה, מכוסה. ולהתמין שיכפיל את נפחו.
3. לאחר שתפח, שופכים את הבצק על משטח עבודה מקומח בשכבה עבה של קמח.
4. מחלקים את הבצק לשישה חלקים שווים, מרדדים על הקמח כל חלק לעלה עגול ודקיק.
5. על מחצית העלה הקרובה אליכם מפזרים את חומרי המילוי
6.להרים בזהירות את המחצית של העלה ללא התוספות ולסגור את העלה היטב בלחיצה כלפי
מטה, כדי לחתום את הקלצונה מכל עבריו.
7.להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפיה. לחמם את התנור לחום מקסימאלי במשך כעשר דקות.
8.להעביר את הקלצונה לתנור.לאפות עד שמזהיב.
9.להוציא ולמזוג עליו את רוטב העגבניות.
רוטב העגבניות:
1.להוסיף לתכולה של קופסת עגבניות מרוסקות 3 שיני שום כתושות, פלפל שחור והרבה
טימין טרי - עלים בלבד ואורגנו עלים בלבד.
2.לבשל על אש קטנה, לאחר הרתיחה, עד שיצטמצם.
להעביר לכלים ולהגיש על הקלצונה או לידו.
מגיש:
מקור: ניצנה גרי
שתף את המתכון