הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק: 1 ק"ג קמח, 2 כפות שמרים יבשים,2 כפות סוכר, 1 כפית מלח שטוחה
1 ביצה, רבע כוס שמן, מים פושרים לפי הצורך.
למילוי: 3 תפוחי אדמה שלוקים, 3 בצים קשות, 2 קופסאות טונה משומרת,חצי קופסת זתים ירוקים מגולענים
פלפל שחור לפי הטעם, מלח לפי הטעם.
אופן ההכנה
הבצק: מערבבים את כל חומרי הבצק לבצק רך וגמיש ומעט דביק.
מניחים לתפיחה בתוך קערה עטופה בשקית ומעליה מגבת עד שהבצק מכפיל
את נפחו.
בינתיים: מכינים את המילוי-קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לריבועים קטנים ושמים
בקערה עמוקה. קולפים את הביצים וחותכים לרבועים ומוסיפים לקערה.
מסננים את הטונה מהשמן ומוסיפים לקערה. קוצצים את הזתים לעיגולים ומוסיפים
לקערה מוסיפים לפי הטעם מלח ופלפל שחור ומערבבים הכל.
חוזרים לבצק: כשהבצק תפח לשים אותו מעט ומחלקים אותו ל-12 חלקים שווים.
כל חלק פותחים בערוך לעיגול רחב מניחים על כל עיגול מנה גדושה מהתערובת
וסוגרים לצורת סמבוסק גדול ומניחים בתפנית מרופדת בנייר אפייה לתפיחה שנייה
בערך בקיץ חצי שעה בחורף קצת יותר.
אופים בחום של 200 מעלות כחצי שעה או עד שהבצק נאפה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון