חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קלצונה תינוזאית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון שמתאים לאירוח מהיר עם אפשרות להכין מראש
קלצונה תינוזאית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון שמתאים לאירוח מהיר עם אפשרות להכין מראש
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק: 1 ק"ג קמח, 2 כפות שמרים יבשים,2 כפות סוכר, 1 כפית מלח שטוחה
1 ביצה, רבע כוס שמן, מים פושרים לפי הצורך.
למילוי: 3 תפוחי אדמה שלוקים, 3 בצים קשות, 2 קופסאות טונה משומרת,חצי קופסת זתים ירוקים מגולענים
פלפל שחור לפי הטעם, מלח לפי הטעם.
אופן ההכנה
הבצק: מערבבים את כל חומרי הבצק לבצק רך וגמיש ומעט דביק.
מניחים לתפיחה בתוך קערה עטופה בשקית ומעליה מגבת עד שהבצק מכפיל
את נפחו.
בינתיים: מכינים את המילוי-קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לריבועים קטנים ושמים
בקערה עמוקה. קולפים את הביצים וחותכים לרבועים ומוסיפים לקערה.
מסננים את הטונה מהשמן ומוסיפים לקערה. קוצצים את הזתים לעיגולים ומוסיפים
לקערה מוסיפים לפי הטעם מלח ופלפל שחור ומערבבים הכל.
חוזרים לבצק: כשהבצק תפח לשים אותו מעט ומחלקים אותו ל-12 חלקים שווים.
כל חלק פותחים בערוך לעיגול רחב מניחים על כל עיגול מנה גדושה מהתערובת
וסוגרים לצורת סמבוסק גדול ומניחים בתפנית מרופדת בנייר אפייה לתפיחה שנייה
בערך בקיץ חצי שעה בחורף קצת יותר.
אופים בחום של 200 מעלות כחצי שעה או עד שהבצק נאפה.
מגיש: רימי
מקור:
שתף את המתכון