הוראות הכנה
מרכיבים
למילוי :
750 גרם גבינת ריקוטה
1/4 1 כוסות סוכר
2 כפיות תמצית וניל
1/2 כוס תפוז מסוכרות קצוצות
1/4 כוס שבבי שוקולד מריר משובח
לבצק :
3 כוסות קמח
1/4 כוס סוכר
1 כפית קינמון
1/4 כפית מלח
3 כפות חמאה
2 ביצים
2 כפות חומץ
2 כפות מים קרים
1 חלבון
שמן לטיגון עמוק
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה
1. מערבבים את גבינת הריקוטה, הסוכר, תמצית הווניל עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את קליפות התפוז ושבבי השוקולד. מאחסנים במקרר למשך שעה.
2. מערבבים את הקמח, הסוכר, הקינמון והקמח. מוסיפים את החמאה מעבדים עד לקבלת תערובת גרגרית. מוסיפים את הביצים וממשיכים לעבד. מערבבים את המים והחומץ ומוסיפים לבצק כף אחת בכל פעם. מעבירים למשטח מקומח ולשים עד שמתקבל בצק חלק ואלסטי. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
3. מרדדים את הבצק לעובי של 1/4 ס"מ רצוי במכונת פסטה ויוצרים עיגולים בקוטר של כ 12 ס"מ .
4. משמנים היטב גליל מתכת בקוטר של 2 ס"מ (או כל גליל אחר) ומגלגלים את העיגולים סביב הגליל לגלילים צרים וארוכים. מדביקים את הקצוות בעזרת ביצה טרופה. מטגנים 3-4 גלילים כל פעם. מוציאים ומניחים על ניר סופג. שולפים את הקנולי מגלילי המתכת לפני שיתקררו בזהירות כדי שלא ידבקו לגלילי המתכת.
5. מחממים שמן לטיגון בסיר בעומק שיכיל את הגליל קנולי.
6. ממלאים את הקנולי במלית הריקוטה, זורים מעל אבקת סוכר ומגישים.
מגיש:
מקור: עדי
שתף את המתכון