הוראות הכנה
מרכיבים
3 ביצים מופרדות
1 +3/4 כוסות קמח מצה
50 גרם מרגרינה רכה
1 כפית מלח
1 כוס ציר עוף או מים חמימים
קצת פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים, לא להתעצל כי כאן טמון סוד אווריריותם של הקניידאלאך .
מערבבים את החלמונים עם המרגרינה הרכה, הציר עוף, ומלח. טורפים היטב כמה דקות
מוסיפים את קמח המצה ומערבבים.
מוסיפים 1-2 כפות של פטרוזיליה קצוצה, זה מנקד את הקניידלאך בקצת צבע, וגם מוסיף טעם
מקציפים את החלבונים, ומקפלים בעדינות את הקצף לתוך התערובת
מכסים את הקערה ומכניסים למנוחה במקרר למשך שעה לפחות, רצוי אף יותר
מחממים סיר עם מים מומלחים קלות, מביאים לרתיחה, מכינים צלוחית קטנה עם מים, להרטבת הידיים, צרים מן התערובת כדורים בערך בגודל אגוז מלך, תוך הרטבת הידיים למניעת הדבקות. זורקים את הכדורים למים הרותחים, ומבשלים בערך רבע שעה
הכדורים המוכנים צפים ועולים מעלה. מוציאים בכף מחוררת. את נוזלי הבישול שופכים. מוסיפים את הכדורים למרק עוף.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון