הוראות הכנה
מרכיבים
כוס קמח מצה
2 כוסות מים רותחים
3 כפיות א. מרק
2 בצלים גדולים קצוצים דק מאוד
3 גזרים קצוצים דק מאוד
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
קמצוץ ציפורן טחונה
1/2 כפית כמון
קמצוץ סוכר
1/2 כף פלפל שחור גרוס עבה
1/4 כוס שמן תירס לטיגון
2 ביצים
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
1.קוצצים בקוצץ את הגזר והבצל
2.במחבת עם השמן מטגנים את עיסת הגזר והבצל עד להזהבת הבצל מוסיפים את
הציפורן,הסוכר, המלח, הפלפל השחור והכמון ומטגנים עוד כ 3 דקות .
3. מערבבים את קמח המצה עם המים הרותחים,מוסיפים את העיסה המטוגנת
ומשהים ל 30 דקות.
4. טורפים את הביצים,ומוסיפים לבלילה. צרים מהתערובת כדורים.
5.. מבשלים את הקניידלעך במרק צח,או במים שאליהם מוסיפים אבקת מרק.
מרתיחים את המים, ומבשלים את הקניידלעך בסיר מכוסה,על אש קטנה,25
דקות מרגע הרתיחה.
* ניתן להכניסם לאחר הבישול לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ולשחימם קלות
ולהגישם כתוספת לבשר או לאוכלם כחטיף
מגיש:
מקור: פיתוח עצמי
שתף את המתכון