הוראות הכנה
מרכיבים
300 גרם שעועית לבנה גדולה
1 בצל גדול
3 מסמרי ציפורן
2 גבעולי פטרוזיליה
2 גבעולי טימין
1 עלה דפנה
250 גרם חזה אווז מעושן
500 גרם בשר טלה או כבש (עם שומן) או 2 כרעי אווז או ברווז
200 גרם שימורי אווז (קונפי) או אווז מעושן
מלח
פלפל
1 עגבנייה גדולה
6 נקניקיות פיקנטיות גדולות (צ´וריסו)
אופן ההכנה
1. שורים את השעועית במים קרים למשך הלילה.
2. קולפים את הבצל ונועצים בו את מסמרי הציפורן. קושרים את גבעולי הפטרוזיליה, הטימין ועלה הדפנה לצרור. מסננים את השעועית מהמים ומכניסים לסיר. מוסיפים את הבצל, צרור עשבי התיבול ונתח חזה האווז, מכסים במים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
3. בסיר אחר משחימים את כל יתר נתחי הבשר עד שהם מזהיבים.
4. מוסיפים חצי מהשום הכתוש ומטגנים עוד דקה. מוסיפים מעט מים רותחים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במקביל, את הבשר והשעועית, עד שהשעועית מתרככת, כשעה וחצי.
5. מחממים את התנור לחום נמוך (160 מעלות). מסננים את השעועית ונתח חזה האווז מהמים, מסלקים את הבצל וצרור עשבי התיבול ושומרים בצד את הנוזלים. מסדרים בקדירת חרס שכבות מהשעועית ונתחי הבשר ובוזקים ביניהן בנדיבות מלח ופלפל.
6. מרסקים את העגבנייה עם השום שנותר ויוצקים את התערובת על פני התבשיל. יוצקים פנימה כמחצית מנוזלי הבישול של הבשרים והשעועית. מכסים ואופים כשעתיים, או עד שהשעועית והבשרים רכים מאוד. במהלך הבישול רצוי לבדוק אם יש די נוזלים כדי שהתבשיל לא ייחרך ולהוסיף ממי הבישול, אם יש צורך.
7. כ-15 דקות לפני תום הבישול מטגנים את הנקניקיות על מחבת עד שהן מזהיבות היטב. מניחים אותן על פני הקסולה בזמן ההגשה.
מגיש:
מקור: מתכונים נט
שתף את המתכון