חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קסולה - חמין צרפתי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קסולה - חמין צרפתי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
300 גרם שעועית לבנה גדולה
1 בצל גדול
3 מסמרי ציפורן
2 גבעולי פטרוזיליה
2 גבעולי טימין
1 עלה דפנה
250 גרם חזה אווז מעושן
500 גרם בשר טלה או כבש (עם שומן) או 2 כרעי אווז או ברווז
200 גרם שימורי אווז (קונפי) או אווז מעושן
מלח
פלפל
1 עגבנייה גדולה
6 נקניקיות פיקנטיות גדולות (צ´וריסו)
אופן ההכנה
1. שורים את השעועית במים קרים למשך הלילה.
2. קולפים את הבצל ונועצים בו את מסמרי הציפורן. קושרים את גבעולי הפטרוזיליה, הטימין ועלה הדפנה לצרור. מסננים את השעועית מהמים ומכניסים לסיר. מוסיפים את הבצל, צרור עשבי התיבול ונתח חזה האווז, מכסים במים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
3. בסיר אחר משחימים את כל יתר נתחי הבשר עד שהם מזהיבים.
4. מוסיפים חצי מהשום הכתוש ומטגנים עוד דקה. מוסיפים מעט מים רותחים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במקביל, את הבשר והשעועית, עד שהשעועית מתרככת, כשעה וחצי.
5. מחממים את התנור לחום נמוך (160 מעלות). מסננים את השעועית ונתח חזה האווז מהמים, מסלקים את הבצל וצרור עשבי התיבול ושומרים בצד את הנוזלים. מסדרים בקדירת חרס שכבות מהשעועית ונתחי הבשר ובוזקים ביניהן בנדיבות מלח ופלפל.
6. מרסקים את העגבנייה עם השום שנותר ויוצקים את התערובת על פני התבשיל. יוצקים פנימה כמחצית מנוזלי הבישול של הבשרים והשעועית. מכסים ואופים כשעתיים, או עד שהשעועית והבשרים רכים מאוד. במהלך הבישול רצוי לבדוק אם יש די נוזלים כדי שהתבשיל לא ייחרך ולהוסיף ממי הבישול, אם יש צורך.
7. כ-15 דקות לפני תום הבישול מטגנים את הנקניקיות על מחבת עד שהן מזהיבות היטב. מניחים אותן על פני הקסולה בזמן ההגשה.
מגיש: קיבי
מקור: מתכונים נט
שתף את המתכון