הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילה דפי פילו
½ ק"ג חזה עוף קצוץ דק מאד
1 פחית קטנה חלב קוקוס
½ כוס כוסברה קצוצה
½ בצל גדול קצוץ דק
2 כפיות גדושות אבקת קארי
75 גרם חמאה מומסת
50 גרם חמאה
1 כפית שמן זית
1 כף יין לבן חצי יבש
אופן ההכנה
מחממים מחבת גדולה וממיסים בה את החמאה (50 גרם). מוסיפים את שמן הזית ומטגנים קלות את הבצלים עד שהופכים להיות שקופים. מוסיפים את חזה העוף ומגנים עד שהעוף הופך לבן מכל הכיוונים. מוסיפים את חלב הקוקוס, היין, הקארי והכוסברה ומקפיצים כשתי דקות נוספות.
חותכים את עלי הפילו לריבועים בגודל המתאים לשקעים בתבנית בעלת 12 שקעים, מעין "קעריות" קטנות. מורחים, בעזרת מברשת, את אותם השקעים במעט חמאה מומסת ומניחים עליהם ריבוע פילו אחד בכל שקע. מורחים כל עלה שהונח במעט חמאה מומסת ומניחים עוד ריבוע פילו וכך הלאה עד שנוצרת שכבה של ארבעה ריבועי פילו. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות למשך כחמש דקות עד להזהבה קלה. מוציאים מהתנור. ממלאים כל קערית פילו בתערובת חזה העוף וחלב הקוקוס ומחזירים לתנור לחמש דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומשחררים בעדינות כל קערית מהתבנית.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון