הוראות הכנה
מרכיבים
להכנת הבצק :
===================
1 קילוגרם קמח
1 כף מלח
400 - 500 מיליגרם מים
¼ כוס שמן
* רצוי 2 כוסות שמן נוספות לפתיחת הבצק
להכנת המלית :
==================
בצל קצוץ
שום קצוץ
אפונה
אופן ההכנה
1 . מערבבים את כל החומרים יחד לבצק אחיד וחלק .
2 . מניחים ל-¼ שעה מנוחה , ויוצרים מתוך הבצק 30 כדורים .
4 . מסדרים את הכדורים על מגש משומן ,
משמנים את חלקם העליון של הכדורים ,
מכסים בניילון למנוחה נוספת של ½ שעה עד 1 שעה .
5 . יוצקים מעט שמן על משטח העבודה ,
ומרדים את הכדור על השמן בעזרת הידיים בתנועות משיכה עדינות
עד שמיתקבל עלה דק ושקוף .
6 . ממלאים את העלה עם המלית ומטגנים בשמן לא עמוק מדי,
אחר כך מטגנים את הצד השני ,
מתבלים עם כורכום , כמון , כוסברה קצוצה ,
פלפל שחור , מלח , פלפל שאטה , ניתן להוסיף גם ציפורן .
7 . מניחים על נייר סופג לתת לזה להתקרר .
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון