הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בשר בקר טחון (צוואר או צלעות)
3 ביצים
1 בצל בינוני מגורד
½ כוס פירורי לחם
¾ כוס קמח
1 כף אבקת מרק
1 כף מלח
1 כף פפריקה מתוקה
פלפל שחור טחון
4 שיני שום כתושות
½ כפית אגוז מוסקט (או יותר)
1 כפית כמון טחון
1 כפית כוסברה טחונה (גרגירים)
1 כפית סוכר
אופן ההכנה
1. לערבב היטב את כל המרכיבים למעט הבשר למרקם אחיד.
2. להוסיף לתערובת את הבשר, לערבב הכל וללוש עד שהכל יהיה
כבצק קשה.
3. להכניס את הבשר המתובל לשקית "קוקי" כגוש אחד. להדק את השקית
סביב הבשר וליצור גליל. אם לרוחב השקית הגליל יהיה עבה ואם לאורך
יהיה דק יותר. ללפף את עודף השקית סביב הגליל להוצאת האויר. לקשור
את הקצה הפתוח. לעטוף את השקית ברדיד אלומיניום.
4. להכניס למקרר ל - 24 שעות.
5. למחרת להוציא מהמקרר. לחמם את התנור ל - 250°c .
להכניס לתנור ולצלות 15 דקות. להנמיך את החום ל - 160°c
ולצלות שעה נוספת.
6. להוציא מהתנור ולהניח להתקרר מעט. לחתוך לפרוסות, להסיר את
העטיפות ולהגיש.
הערה:
למחרת זה יותר טעים.
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון