חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קציצות אינדונזיות בחלב קוקוס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אתהקציצותהאלה טעמתי לראשונה בסדנא האינדונזית שערכה אתי אלימלך במטבח של מאיר השמן. שיפצרתי אותן, בכך שהוספתי חמאת בוטנים לרוטב, ואנימ כינה אותן מתערובת של חצי בשר טחון וחצי בשר עוף טחון, כך הן יותר רכות. brהמון מרכיבים, אבל זה יוצא מעדן! brמגישה את זה על אורז לבן. אפשר לפזר מלמעלה בוטנים קלויים קצוצים או קוקוס קלוי .
קציצות אינדונזיות בחלב קוקוס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אתהקציצותהאלה טעמתי לראשונה בסדנא האינדונזית שערכה אתי אלימלך במטבח של מאיר השמן. שיפצרתי אותן, בכך שהוספתי חמאת בוטנים לרוטב, ואנימ כינה אותן מתערובת של חצי בשר טחון וחצי בשר עוף טחון, כך הן יותר רכות. brהמון מרכיבים, אבל זה יוצא מעדן! brמגישה את זה על אורז לבן. אפשר לפזר מלמעלה בוטנים קלויים קצוצים או קוקוס קלוי .
הוראות הכנה
מרכיבים
לתערובת הקציצות-
1 ק''ג בשר בקר טחון (אני מכינה חצי עוף טחון וחצי בקר טחון)
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום מרוסקות
2 כפות גדושות של קטשופ
4 כפות של סויה קטשפ (סויה תמרי עושה את העבודה)
2 כפות ''סמבל'' (לפי המתכון שפרסמתי כאן+ כף גדושה קוקוס טחון)
2 ס''מ ג'ינג'ר טרי מרוסק היטב
1 כף של ''תבלין לקציצות'' (אפשר לוותר)
1 כף של תבלין-''חמישה תבלינים'' (אפשר לוותר)
ביצה אחת
3 כפות גדושות של פירורי לחם.
חומרים לרוטב
3
3 כפות שמן קנולה
3 בצלי שאלוט קצוצים
3 שיני שום קלופות
שורש ג'ינג'ר 3 ס''מ מקולף
שני שורשים של עשב לימון ? או עלים חתוכים לחמישה ס''מ
פלפל צ'ילי חתוך גס
קופסא של חלב או קרם קוקוס
1 כף של אבקת כורכום
1/4 ליטר ציר של מרק עוף
½ כוס סויה קטשפ
1 כפית סוכר חום
פלפל ומלח
3 כפות גדושות חמאת בוטנים ללא סוכר
אופן ההכנה
מעבבים את הבשר עם כל החמרים, ולשים היטב
יוצרים קציצות בגודל של אגוזי מלךומניחים בצד.
מכינים את הרוטב:
לאדות את השאלוט עד שקיפות עם השמן
לכתוש היטב ?שום,ג'ינג'ר, צ'ילי,עשב לימון ולהוסיף לבצל, על להבה בינונית תוך כדי ערבוב-
להוסיף את חלב הקוקוס
לתבל בכורכום, ולהוסיף את הסויה וציר המרק
לתבל בסוכר פלפל
להוסיף מלח לפי הטעם
להביא לרתיחה ולהוסיף את חמאת הבוטנים
כשהרוטב רותח, להוסיף את הקציצות בעדינות אחת אחת
לא לגעת בקציצות . כדי ליצור מקום, יש לנער את הסיר קלות לצדים
וכך כל קציצה תבטיח את מיקומה בסיר.....
לאחר רתיחה ,להנמיך ללהבה בינונית/נמוכה למשך 40 דקות
מגיש: גן-עדן
מקור:
שתף את המתכון