אתהקציצותהאלה טעמתי לראשונה בסדנא האינדונזית שערכה אתי אלימלך במטבח של מאיר השמן. שיפצרתי אותן, בכך שהוספתי חמאת בוטנים לרוטב, ואנימ כינה אותן מתערובת של חצי בשר טחון וחצי בשר עוף טחון, כך הן יותר רכות. brהמון מרכיבים, אבל זה יוצא מעדן! brמגישה את זה על אורז לבן. אפשר לפזר מלמעלה בוטנים קלויים קצוצים או קוקוס קלוי .
|
|
אתהקציצותהאלה טעמתי לראשונה בסדנא האינדונזית שערכה אתי אלימלך במטבח של מאיר השמן. שיפצרתי אותן, בכך שהוספתי חמאת בוטנים לרוטב, ואנימ כינה אותן מתערובת של חצי בשר טחון וחצי בשר עוף טחון, כך הן יותר רכות. brהמון מרכיבים, אבל זה יוצא מעדן! brמגישה את זה על אורז לבן. אפשר לפזר מלמעלה בוטנים קלויים קצוצים או קוקוס קלוי .
|
הוראות הכנה
מרכיבים
לתערובת הקציצות-
1 ק''ג בשר בקר טחון (אני מכינה חצי עוף טחון וחצי בקר טחון)
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום מרוסקות
2 כפות גדושות של קטשופ
4 כפות של סויה קטשפ (סויה תמרי עושה את העבודה)
2 כפות ''סמבל'' (לפי המתכון שפרסמתי כאן+ כף גדושה קוקוס טחון)
2 ס''מ ג'ינג'ר טרי מרוסק היטב
1 כף של ''תבלין לקציצות'' (אפשר לוותר)
1 כף של תבלין-''חמישה תבלינים'' (אפשר לוותר)
ביצה אחת
3 כפות גדושות של פירורי לחם.
חומרים לרוטב
3
3 כפות שמן קנולה
3 בצלי שאלוט קצוצים
3 שיני שום קלופות
שורש ג'ינג'ר 3 ס''מ מקולף
שני שורשים של עשב לימון ? או עלים חתוכים לחמישה ס''מ
פלפל צ'ילי חתוך גס
קופסא של חלב או קרם קוקוס
1 כף של אבקת כורכום
1/4 ליטר ציר של מרק עוף
½ כוס סויה קטשפ
1 כפית סוכר חום
פלפל ומלח
3 כפות גדושות חמאת בוטנים ללא סוכר
אופן ההכנה
מעבבים את הבשר עם כל החמרים, ולשים היטב
יוצרים קציצות בגודל של אגוזי מלךומניחים בצד.
מכינים את הרוטב:
לאדות את השאלוט עד שקיפות עם השמן
לכתוש היטב ?שום,ג'ינג'ר, צ'ילי,עשב לימון ולהוסיף לבצל, על להבה בינונית תוך כדי ערבוב-
להוסיף את חלב הקוקוס
לתבל בכורכום, ולהוסיף את הסויה וציר המרק
לתבל בסוכר פלפל
להוסיף מלח לפי הטעם
להביא לרתיחה ולהוסיף את חמאת הבוטנים
כשהרוטב רותח, להוסיף את הקציצות בעדינות אחת אחת
לא לגעת בקציצות . כדי ליצור מקום, יש לנער את הסיר קלות לצדים
וכך כל קציצה תבטיח את מיקומה בסיר.....
לאחר רתיחה ,להנמיך ללהבה בינונית/נמוכה למשך 40 דקות
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון