הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בשר בקר טחון (80% רזה, שמן 20%)
1/2 לחם יבש בן יומים החלק הלבן טחון לפרורים פירורים
1/2 כוס מים
1 כף מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס עבה
2 כפיות גדושות סודה לשתייה
1-2 כפות מיץ לימון
2 בצלים בינוניים, מגוררים
אופן ההכנה
1. לעיסת הבשר
בקערה רחבה מניחים בשר בקר טחון, פירורי לחם, מים, ומלח ופלפל מערבבים את זה במשך 5 דקות, מעבירים את זה למקרר ללילה או 6 שעות לפחות.
מוציאים מהמקרר ומערבבים סודה לשתיה מיץ לימון בכוס קטנה ויוצקים מעל תערובת הבשר הטחון. מוסיפים את הבצל המגורר עוטפים בניילון ומחזירים למקרר לשעה לפחות.
2. ליצירת הקציצה
לוקחים חתיכות של בשר טחון בגודל אגוז ומגלגלים לכדורים קטנים, לקבלת צורה אצבע שמנה.
3. לבישול
אתה יכול לזרוק אותם על הגריל, או לצלות אותם עד מבושלים בצד אחד ולאחר מכן להפוך אותם, או לבשל אותם על מחבת טפלון על שני הצדדים על מדיום ללא שמן.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון