הוראות הכנה
מרכיבים
1 קילו בשר טלה טחון או בשר בקר
½ 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, כתוש
1 כף זרעי כמון טחונים
1/4 כפית ציפורן טחונה
1/4 כפית קינמון טחון
1/8 כפית אגוז מוסקט
1 כפית פלפל שחור, גרוס טרי
1/8 כפית אבקת צ'ילי
מלח
8 כפות יוגורט
7 כפות שמן צמחי
5 ס"מ מקל קינמון
5 תרמילי הל שלמים
2 עלי דפנה
6 ציפורן שלם
¼1כוסות מים פושרים
אופן ההכנה
1. מערבבים בקערה אחת את הבשר,ג'ינג'ר, כמון, כוסברה, ציפורן טחונה, אבקת קינמון, אגוז מוסקט, פלפל שחור, אבקת צ'ילי ומלח. מערבבים היטב, מוסיפים חצי מכמות היוגורט לתערובת ומערבבים שוב.
2. יוצרים קציצות מאורכות (או עגולות). בערך כ 20 -25 קציצות.
3. במחבת רחבה מחממים את השמן. מוסיפים את מקל הקינמון, תרמילי ההל, עלי הדפנה ושני הציפורן. מטגנים מספר שניות תוך כדי ערבוב.
4. מוסיפים את הקציצות ומשחימים מכל הצדדים על אש בינונית.
5. מערבבים את שארית היוגורט עם המים (או ביין לבן), יוצקים על הקציצות ומביאים לרתיחה.
6. מכסים ומנמיכים את האש ומבשלים על סף רתיחה. מדי פעם הופכים את הקציצות כדי שיספגו משני הצדדים ברוטב.
7. מבשלים עד שכמעט אין נוזלים במחבת.
8. מגישים עם אורז. את התבלינים השלמים זורקים או מעטרים בהם את המנה.
מגיש:
מקור: פיציריצי
שתף את המתכון