חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קציצות בנוסח קשמיר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קציצות בנוסח קשמיר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
• 1 קילו בשר טלה טחון או בשר בקר
• ½ 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, כתוש
• 1 כף זרעי כמון טחונים
• 1/4 כפית ציפורן טחונה
• 1/4 כפית קינמון טחון
• 1/8 כפית אגוז מוסקט
• 1 כפית פלפל שחור, גרוס טרי
• 1/8 כפית אבקת צ'ילי
• מלח
• 8 כפות יוגורט
• 7 כפות שמן צמחי
• 5 ס"מ מקל קינמון
• 5 תרמילי הל שלמים
• 2 עלי דפנה
• 6 ציפורן שלם
• ¼1כוסות מים פושרים
אופן ההכנה
1. מערבבים בקערה אחת את הבשר,ג'ינג'ר, כמון, כוסברה, ציפורן טחונה, אבקת קינמון, אגוז מוסקט, פלפל שחור, אבקת צ'ילי ומלח. מערבבים היטב, מוסיפים חצי מכמות היוגורט לתערובת ומערבבים שוב.
2. יוצרים קציצות מאורכות (או עגולות). בערך כ 20 -25 קציצות.
3. במחבת רחבה מחממים את השמן. מוסיפים את מקל הקינמון, תרמילי ההל, עלי הדפנה ושני הציפורן. מטגנים מספר שניות תוך כדי ערבוב.
4. מוסיפים את הקציצות ומשחימים מכל הצדדים על אש בינונית.
5. מערבבים את שארית היוגורט עם המים (או ביין לבן), יוצקים על הקציצות ומביאים לרתיחה.
6. מכסים ומנמיכים את האש ומבשלים על סף רתיחה. מדי פעם הופכים את הקציצות כדי שיספגו משני הצדדים ברוטב.
7. מבשלים עד שכמעט אין נוזלים במחבת.
8. מגישים עם אורז. את התבלינים השלמים זורקים או מעטרים בהם את המנה.
מגיש: קיבי
מקור: פיציריצי
שתף את המתכון