הוראות הכנה
מרכיבים
350 גר' צוואר בקר טרי טחון
צרור עלי מנגולד
2-3 בצלים קצוצים
2 ביצים טרופות
חצי כוס פירורי לחם/ או פרורי מצה
מעט מלח ופלפל שחור
3/4 כוס שמם לטיגון
2 כוסות מרק צח או 1 כף גדושה אבקה מעורבבת ב 2 כוסות מים
מיץ משני לימונים
קמח לקימוח הקציצות
אופן ההכנה
1.מפרידים בין החלק הלבן של המנגולד לירוק. את הלבן חותכים לקטעים באורך 3-4 ס"מ,
ושמים בתחתית סיר רחב.
2.במחבת מטגנים את הבצל, עד שמתרכך. קוצצים את החלק הירוק, מוסיפים לבצל, ומטגנים
עוד 3-4 דקות.
3.מסירים מהאש, מצננים מעט את התערובת ומוסיפים אותה לבשר, יחד עם הביצים ופירורי
הלחם. ממליחים, מפלפלים ומערבבים היטב.
4.יוצרים קציצות דחוסות, מקמחים ומטגנים מעט, רק כדי לסגור אותן.
5.מניחים את הקציצות המטוגנות ע"ג חתיכות המנגולד שבסיר, מוסיפים את המרק הצח,
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה.
***באמצע הבישול מוסיפים את מיץ הלימון.
מגיש:
מקור: דוד בן-שהם
שתף את המתכון