חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קציצות בקר ברוטב עגבניות סמיך
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קציצות בקר ברוטב עגבניות סמיך
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם בשר בקר טחון .
1 כוס אורז מבושל (1/4 כוס אורז)
2 כפיות קארי אבקה
2 כפות שמן זית .
רוטב עגבניות סמיך:
1 כף שמן זית נוסף
1 בצל גדול - קצוץ
2 שן שום מעוכות
1 כף זנגביל מגורד
2 כפיות כמון טחון
2 כפיות כוסברה טחונה
2 כפיות חרדל (צרפתי)
2 כפיות סוכר
1 כף רסק עגבניות
440 גרם עגבניות משומרות
1/2 כוס מים
60 גרם מרגרינה לטיגון
אופן ההכנה
1. בקערה גדולה מערבבים בשר בקר עם אורז ואבקת קארי.
מגלגלים את התערובת ל- 8 קציצות שוות בגודלן.
2. מחממים שמן בסיר גדול בעל בסיס כבד. מוסיפים את הקציצות ומטגנים על אש בינונית במשך 3 דקות מכל צד, או עד שהבשר מבושל היטב.
מוציאים מהמחבט, מייבשים על נייד סופג ושומרים במקום חם.
להכנת רוטב העגבניות סמיך:
מחממים את השמן הנוסף בסיר בינוני, ומוסיפים בצל, שום וזנגביל.
מבשלים בטיגון-ערבוב במשך 2 דקות או עד שהבצל רך.
מוסיפים כמון, כוסברה, חרדל, סוכר, רסק עגבניות משומרות לא מסוננות ומים.
מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים את האש.
מבשלים במשך 10 דקות או עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך.
מסירים מהאש, ומעבירים את התערובת לבלנדר או מעבד מזון.
מעבדים לעיסה חלקה. מוסיפים מרגרינה, ומעבדים עד שכל החומרים מעורבבים
מוזגים מעל הקציצות, ומגישים.
מגיש: mellow
מקור:
שתף את המתכון