הוראות הכנה
מרכיבים
לקציצות:
½ ק"ג בשר טחון
1 בצל מגורד וסחוט
1 תפוח אדמה מגורד
1 קישוא מגורד
2 פרוסות לחם מושרות וסחוטות
1 ביצה
מלח ופלפל שחור
לרוטב:
שמן זית
פלפל חריף קטן
סלסלת פטריות
3 קישואים
3 שיני שום קצוצים
4 בצלים ירוקים
½ כוס יין לבן
1 כוס מרק עוף
מיץ מלימון אחד
½ כוס נענע
½ כוס פטרוזיליה
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים ומכינים קציצות מעט שטוחות. מטגנים אותם במעט שמן זית כדקה מכל צד ומניחים בצד. פורסים את הירקות ומטגנים הכל ביחד ( מוסיפים עוד שמן לפי הצורך ) מספר דקות. מוסיפים את היין, מלח ופלפל שחור ומבשלים על אש גבוהה עד שהיין מצטמצם לחצי.
מחזירים את הקציצות לסיר, מוסיפים את המרק והלימון, מטבלים ומבשלים על אש נמוכה כ 30 דקות. קוצצים את הנענע והפטרוזיליה ומוסיפים לתבשיל לעוד 10 דקות. אפשר להגיש אם אורז לבן או לבד עם לחם שחור.
בתאבון !
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
