חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קציצות בשר בחצילים ועגבניות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קציצות בשר בחצילים ועגבניות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2 חצילים גדולים וקלים, פרוסים לרוחב לפרוסות עבות
לקציצות:
חצי ק"ג בשר בקר (כתף, צוואר) טחון מעורבב עם חצי ק"ג חזה עוף טחון
כף פירורי לחם
כף שום כתוש
כף כוסברה קצוצה
קורט כמון טחון
מלח ופלפל שחור טחון טרי
לציפוי:
חצי כוס קמח (ועוד מעט לקימוח)
לרוטב:
בצל גדול קצוץ דק
2 כפות שום כתוש
2 כפות רסק עגבניות
מעט אבקת מרק (לא חובה)
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
ממליחים את החצילים ומניחים במסננת ל-30 דקות.
מערבבים את כל מרכיבי הקציצות לתערובת אחידה ויוצרים קציצות בעזרת כפות ידיים לחות.
מערבבים את הקמח עם מעט מלח ומוסיפים מים תוך כדי עירבוב, עד שנוצרת תערובת חלקה וסמיכה.
מחממים שמן לטיגון עמוק.
שוטפים ומנגבים את החצילים, מקמחים, מנערים את עודפי הקמח וטובלים בבלילת הקמח והמים.
מרכיבים סנדוויצ"ים: כל אחד מ-2 פרוסות חציל וקציצה ומטגנים בשמן החם עד להזהבה. מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת ומניחים על מגבת נייר.
בסיר רחב מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, מניחים את סנדוויצ"י החצילים המטוגנים בשכבה אחת, יוצקים מים כדי כיסוי, מביאים לרתיחה ומבשלים מעל להבה נמוכה שעה וחצי, עד שהרוטב מסמיך.
מגיש: mellow
מקור:
שתף את המתכון