חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קציצות בשר ברוטב עגבניות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קציצות בשר ברוטב עגבניות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בשר בקר, טחון
4 תפוחי אדמה גדולים, מגוררים גס
10 בצלים בינוניים, מגוררים גס
20 גבעולי פטרוזיליה קצוצים
2 ביצים
1 כף אבקת מרק עוף
1/2 כפית פלפל שחור, גרוס
1/2 כפית תערובת בהרט
1/2 כפית מלח
3/4-1/2 כוס קמח מצה (או ½1 פרוסות לחם, שרויות במים וסחוטות היטב)
שמן לטיגון
לרוטב עגבניות:
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול, קצוץ דק
6 שיני שום, כתושות
1 עגבנייה, קצוצה דק
3 כפות רסק עגבניות
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פפריקה חריפה
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית סוכר
1/4 כפית קינמון
½3-2 כוסות מים
אופן ההכנה
מערבבים בקערה בשר, תפוחי האדמה, בצל ופטרוזיליה.
מוסיפים ביצים, אבקת מרק, פלפל, בהרט, מלח וקמח מצה ומערבבים היטב. אם העיסה נוזלית מדי מוסיפים מעט קמח.
מחממים שמן במחבת גדולה. יוצרים מהתערובת קציצות בקוטר 5 ס"מ ומטגנים משני הצדדים עד קבלת גוון חום-זהבהב.
הרוטב:
מחממים שמן בסיר ומטגנים בצל ושום 2-1 דקות, עד שקיפות.
מוסיפים עגבנייה, רסק עגבניות ותבלינים ומערבבים.
מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקציצות, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 20-15 דקות.
מגיש: MIRSO
מקור:
שתף את המתכון