הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 ק"ג בשר טחון
1/2 ק"ג בשר הודו טחון
3 י"ח חציל - בינוני
1 כף טימין
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 ביצים
3 כפות פרורי לחם
קמח לבן לציפוי
מלח
פלפל שחור גרוס עבה
שמן זית
פירורי לחם
אופן ההכנה
1. קליית החצילים
מצפים תבנית בנייר כסף. מניחים בה את החצילים. מכניסים את התבנית לתנור שחומם ל-180 מעלות ואופים כחצי שעה. מדי פעם הופכים את החצילים. מוציאים את התבנית ומניחים לחצילים להתקרר. או קולים על אש גלויה
2.עושים חתך בכל חציל ובעזרת כף (עדיף מעץ) מוציאים את בשרו. מעבירים את בשר שלושת החצילים למסננת ומועכים במטרה להוציא את כל הנוזלים.
3.את בשר החצילים המסונן מעבירים לקערה יחד עם הבשר הטחון, הביצה, הפטרוזיליה והתימין. מערבבים ומתבלים במעט מלח ובשפע פלפל.
אם התערובת יוצאת רכה מדי, מוסיפים פירורי לחם, כף אחת בכל פעם, וממשיכים ללוש עד שמתקבלת תערובת לקציצות נוחה לעבודה.
4.מרטיבים את כפות הידיים וצרים קציצות קטנות. מקמחים קלות את הקציצות, מעבירים אותן למגש, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
5.מטגנים את הקציצות משני הצדדים בשמן זית עד שישחימו קלות. מגישים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון