חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קציצות בשר וסלק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פיקציה היתה כותבת מופלאה בפורום האוכל של אורט. יש כמה מתכונים מדהימים שלה. המתכון הזה למשל פורסם כשבוע אחרי שהיא נתנה אותו על ידי אחד מבכירי השפים בארץ בעיתון, כאילו הוא המציא אותו... בלי שום קרדיט, וללא בושה.... brבגמר הבישול, להעביר את הקציצות לכלי נפרד מהרוטב (רצוי לעשות זאת לאחר שהן מעט מתקררות) - ולהכניס ללילה למקרר. brהקציצות הכי טעימות לאכילה למחרת (ואז הן גם יותר "מוצקות). יש שאוהבים את הקציצות הנ''ל יותר כשהן קרות. brאמא של פיקציהעושה אותן בד''כ כבתור אחת מהמנות הראשונות brבחגים - וטעים מאוד (מאוד מאוד מאוד) גם למעוך בתוך לחמניה מרוחה בחמאה או אפילו brחומוס... br- אם לא הולכים להשתמש בכל הקציצות (יוצאת כמות גדולה), ניתן להקפיא את הקציצות לאחר brהטיגון ובפעם הבאה רק לבשל אותן ברוטב. br
קציצות בשר וסלק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פיקציה היתה כותבת מופלאה בפורום האוכל של אורט. יש כמה מתכונים מדהימים שלה. המתכון הזה למשל פורסם כשבוע אחרי שהיא נתנה אותו על ידי אחד מבכירי השפים בארץ בעיתון, כאילו הוא המציא אותו... בלי שום קרדיט, וללא בושה.... brבגמר הבישול, להעביר את הקציצות לכלי נפרד מהרוטב (רצוי לעשות זאת לאחר שהן מעט מתקררות) - ולהכניס ללילה למקרר. brהקציצות הכי טעימות לאכילה למחרת (ואז הן גם יותר "מוצקות). יש שאוהבים את הקציצות הנ''ל יותר כשהן קרות. brאמא של פיקציהעושה אותן בד''כ כבתור אחת מהמנות הראשונות brבחגים - וטעים מאוד (מאוד מאוד מאוד) גם למעוך בתוך לחמניה מרוחה בחמאה או אפילו brחומוס... br- אם לא הולכים להשתמש בכל הקציצות (יוצאת כמות גדולה), ניתן להקפיא את הקציצות לאחר brהטיגון ובפעם הבאה רק לבשל אותן ברוטב. br
הוראות הכנה
מרכיבים
5 - 1 ק"ג בשר טחון בדיסקית עם החורים הגסים.
1 סלק מרוסק בפומפיה דקה
1 תפ"א מרוסק בפומפיה דקה
2 בצלים (אפשר לטחון עם הבשר)
מיץ מלימון אחד
ביצה
2-4 כפות קמח מצה ("כמה שתופס" להוסיף כל פעם כף עד שהתערובת יציבה כמו
לקציצות)
פטרוזיליה ו/או שמיר קצוצים דק
2 שיני שום כתושות
מלח/פלפל
טיפה סוכר (בערך כף, רק ע"מ לסתור את הלימון - לא למתיקות)
שמן לטיגון
לרוטב (בעקרון הוא די דומה לבורשט):
בצל גדול קלוף + קצוץ
5 סלקים קלופים + פרוסים (לחתוך לאורך לרבעים ואז לפרוסות דקות)
מיץ מלימון אחד
רסק עגבניות (שלוש - ארבע כפות גדושות)
מלח/פלפל
א.מרק- לא חובה אבל זה המתכון...
מעט סוכר (לנטרול החומציות מהרסק והלימון)
מעט שמן לטיגון הבצל
אופן ההכנה
1. לערבב את כל המרכיבים של עיסת הקציצות+להשהות מעט במקרר להתגבשות (ש"יתפס" יותר טוב)
2. לטגן קציצות בינוניות, עד שהן מקבלות צבע יפה (לא צריכות להיות מבושלות גם
מבפנים, הן עוד מתבשלות ברוטב (ובשלב הזה הן לא ממש טעימות, כי הסלק לא מבושל).
3.רוטב: להזהיב את הבצל במעט שמן+להוסיף מים (בערך 3-4 כוסות) ולהביא לרתיחה.
להוסיף את רסק העגבניות+מיץ הלימון+תבלינים ולהביא שוב לרתיחה, לטעום ולשפר/לאזן טעם.
4. להוסיף את הסלקים הפרוסים+הקציצות = להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל בערך שעה גג שעה וחצי (אחרת הצבע הסגול של הסלקים מתפוגג מתנדף לו והאדום מתחיל להשתלט) על אש קטנה (שתהיה רתיחה עדינה ).
זהו.
מגיש: גן-עדן
מקור:
שתף את המתכון