הוראות הכנה
מרכיבים
לקציצות :
500 גרם בקר טחון
¼ כפית פלפל אנגלי
¼ כפית קינמון
¼ כפית שומר טחון
½ כוס סולת
1 ביצה
200 גרם פיסטוק חלבי קלוף, קלוי וקצוץ
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
שמן לטיגון
לרוטב:
2 בצלים קצוצים דק
2 שיני שום קצוצות
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית קליפת לימון מגוררת
אופן ההכנה
1. מערבבים את הבשר עם תבלינים, סולת , ביצה, פיסטוק ומחצית מהפטרוזיליה. מתבלים בפלפל ומלח. רצי להשהות את התערובת במשך שעה לפני שיוצרים את הקציצות.
2. בסיר רחב מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל והשום עד שהם מזהיבים. מוסיפים רסק עגבניות, גרידת לימון ו- 2 כוסות מים.
3. יוצרים קציצות מתערובת הבשר ומניחים בזהירות בתוך הרוטב. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה ורבע עד שכמעט ולא נשארים נוזלים בסיר. מגישים חם עם רוטב ואורז.
מגיש:
מקור: מועצת הבשר
שתף את המתכון