הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג פילה דג ים טרי
1 בצל קצוץ דק
צרור קטן של פטרוזיליה קצוצה
צרור קטן של כוסברה קצוצה
צרור קטן של נענע
1 כף קליפת לימון מגורת
1 כף פירורי לחם
מלח ופלפל
לתבשיל: 24 שיני שום שלמות
1 כף פלפל צ'ומא
150 גרם גרגרי חומוס שהושרו לילה במים
4 פלפלים מתוקים יבשים שהושרו 10 דקות במים חמים
¼ כפית זעפרן
4 כפות לימון כבוש קצוץ דק
1 ליטר מים (ממי הבישול של החומוס)
צרור של כוסברה קצוצה דק
חופן זיתי קלמטה מגולענים
מלח
מעט פלפל שאטה גרוס
אופן ההכנה
טוחנים יחד את הדג, הבצל, עשבי התיבול של הקציצות ופירורי הלחם. מתבלים במלח, פלפל וקליפת לימון ויוצרים קציצות.
מסננים את החומוס, שוטפים ומבשלים במים חדשים כשעתיים עד להתרככות. מניחים בסיר רחב פלפל צ'ומא, פלפלים יבשים חתוכים לרצועות, לימון כבוש, גרגרי חומוס, זעפרן ושום. יוצקים מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים לסיר את הקציצות, הכוסברה והזיתים. מתבלים במלח ופלפל שאטה ומבשלים כחצי שעה.
מגיש:
מקור: שף יניב גור-אריה
שתף את המתכון