הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים דרושים :
להשריית נתחי ההודו לפני טחינתו
לפני טחינת הההודו, יש להשרותו כשעתיים במרינדה הכוללת:
1/2 כוס לימון, 1/2 כף מלח, כפית פלפל אנגלי או פלפל גרוס, 3 עלי
דפנה
לקציצות
1 ק"ג נתחי הודו,
1/2 חבילה כוסברה
1 בצל
1/2 כוס פירורי לחם
1 ביצה
1/4 כוס שמן
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל לבן
1/4 כפית כורכום
1 כפית תבלין לקציצות
1/4 כוס מים
לרוטב
3 עגבניות מגורדות
2 פלפלים אדומים חריפים חתוכים לרצועות
1 גמבה חתוכה לרצועות
1/2 כוס כוסברה קצוצה
4-5 שיני שום
1 כפית גדושה פפריקה
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית פלפל לבן
1/2 כוס שמן
כ- 2 כוסות מים
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
הוראות הכנה
אופן הכנת הקציצות:
1. לסחוט את ההודו המרינדה ולטחון את כל חומרי
הקציצות יחד עד לקבלת עיסה )במידה והעיסה דלילה
מדי, יש להוסיף מעט פרורי לחם(.
2. להרתיח סיר עם מים + מלח + כורכום. ליצור קציצות
מהעיסה ולבשל את הקציצות כ- 10 דקות בסיר המים.
לסנן את הקציצות.
3.בסיר שטוח- לשים את כל חומרי הרוטב ולאדות בשמן
במשך 5 דקות. להוסיף את המים, להביא לידי רתיחה
ולהוסיף את הקציצות לרוטב. לבשל כ- 20 דקות על אש
נמוכה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון